Νέα συνάντηση με Μανιάτη για τον ΤΑΠ – Δεν ειδοποιήθηκε το ΤΕΕ ΑΜ

tap agogosΜια ακόμα σύσκεψη τοπικών φορέων με αντικείμενο συζήτησης τον αγωγό φυσικού αερίου TAP έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη, με πρωτοβουλία τόσο του δημάρχου Κωστή Σιμιτσή όσο και του αντιπεριφερειάρχη Αρχέλαου Γρανά. Το θέμα προφανώς θα είναι οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα της όδευσης και ο συντονισμός των επόμενων ενεργειών (οι οποίες, όπως όλα δείχνουν, θα γίνουν μετά τις εκλογές).

Την ίδια στιγμή, πάντως, ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Άρης Γιαννακίδης ανέφερε -κατά την διάρκεια της επίσκεψης του ιδίου στα γραφεία του ΤΕΕ ΑΜ, την Μεγάλη Τετάρτη- ότι ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη την Μεγάλη Δευτέρα με σκοπό την διενέργεια νέας συνάντησης μεταξύ του ιδίου, τοπικών φορέων και εκπροσώπων της κοινοπραξίας στην Αθήνα. Οι λεπτομέρειες της συνάντησης αυτής δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, ωστόσο η νέα αυτή επαφή πρέπει να θεωρείται δεδομένη, με τον κ. Γιαννακίδη να δηλώνει μπροστά στις κάμερες (αλλά και στο KavalaPress, το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης) ότι η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί μετά το Πάσχα.

Δεν ειδοποιήθηκε το ΤΕΕ ΑΜ από την κοινοπραξία για εύρεση εργολάβων

Τώρα, βέβαια, το κατά πόσο θα δώσουν βαρύτητα τα στελέχη της κοινοπραξίας σε όσα ειπωθούν από τους τοπικούς φορείς είναι μια άλλη, μεγάλη ιστορία. Και αυτό διότι αφενός το γραφείο που έχει ανοίξει η κοινοπραξία εδώ και αρκετές εβδομάδες στην Καβάλα συνεχίζει την αναζήτηση εργολάβων (και εργατών) προκειμένου να προχωρήσει στις απαραίτητες για την κατασκευή του αγωγού εργασίες (προφανώς χωρίς να έχει σκοπό να αλλάξει την προταθείσα από αυτήν όδευση), αφετέρου διότι -όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ Δημήτρης Κυριαζίδης στο KavalaPress- η πρόσκληση που απηύθυνε πρόσφατα η κοινοπραξία σε πάνω από 30 επιμελητήρια σε ολόκληρη την Βόρεια Ελλάδα για συνεργασία στην εύρεση εργολάβων απεστάλη στα αρμόδια επιμελητήρια αλλά όχι στο ΤΕΕ ΑΜ!

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την πρόσκληση που απεστάλη στο ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας (μια τέτοια πρόσκληση περιμένανε στο ΤΕΕ ΑΜ…)

Μάκης Παπαδόπουλος: Να αλλάξει η χάραξη του αγωγού ΤΑΡ

Δήλωση για την υπόθεση της αλλαγής της όδευσης του αγωγού TAP έκανε και ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Μάκης Παπαδόπουλος:

«Έχουμε ήδη τονίσει, ότι η διέλευση του αγωγού ΤΑΡ από τα Τενάγη Φιλίππων, προκαλεί σοβαρές, μόνιμες και μη αναστρέψιμες βλάβες στην αγροτική περιοχή από την οποία διέρχεται, ιδιαίτερα στον υδροφόρο ορίζοντα, που συντηρεί τη γονιμότητα και τον τυρφώνα των Τεναγών.
Άμεσα κέρδη για τους κατασκευαστές, μόνιμη ζημία για τους αγρότες και για την ελληνική οικονομία. Πρόσθετα αναγορεύει τους κατασκευαστές σε συνδιαχειριστές του κάμπου των Φιλίππων και τους δίνει τη δυνατότητα να έχουν λόγο για ο,τιδήποτε σχεδιαστεί για την ανάπτυξη των Τεναγών.

Η διέλευση του αγωγού από την αγροτική γη, θα επιφέρει ολοκληρωτική οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική καταστροφή, οι συνέπειες της οποίας θα είναι μόνιμες και ανυπολόγιστες. Το συμφέρον του τόπου μας, ταυτίζεται με το συμφέρον των αγροτών.

Φοβόμαστε ότι η εταιρία, παρά την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας, επιμένει στα σχέδιά της, κερδίζει χρόνο και στρώνει το έδαφος για μετά τις εκλογές. Ήδη μάλιστα προσπαθεί να μοιράσει δουλειές στην τοπική αγορά.

Εμείς δηλώνουμε πάλι κατηγορηματικά ότι δεν θα αποδεχθούμε να περάσει ο αγωγός μέσα από τα Τενάγη.
Επιτέλους ορισμένοι ας σκεφτούν και τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας

Θέλουμε μια νέα χάραξη του αγωγού, χάραξη η οποία είναι ρεαλιστική και έχει ήδη προταθεί από τους τοπικούς φορείς».