Νέα Εποχή Νέα Δράμα: Παρουσίαση του προγράμματος

π1Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης 17 Απριλίου 2014 στο εκλογικό κέντρο της δημοτικής παράταξης «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ–ΝΕΑ ΔΡΑΜΑ» από τον Υποψήφιο Δήμαρχο Δράμας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ, η παρουσίαση του προγράμματος της παράταξης .
Ενός προγράμματος πρωτοποριακού, ανθρωποκεντρικού ,κοινωνικά αλληλέγγυου, αναπτυξιακού και καινοτόμου.
Ο Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ στην έναρξη της παρουσίασης τόνισε:
«H παράταξή μας είναι η πρώτη που από τον Οκτώβριο 2013 παρουσίασε το πρόγραμμά της στη Δραμινή κοινωνία σε 5 άξονες και σήμερα 30 ημέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση της 18ης Μαϊου 2014 επικοινωνούμε με τους Δραμινούς τις 20 προτάσεις μας που ανταποκρίνονται πλήρως στη σημερινή πραγματικότητα.
Οι προτάσεις μας είναι :
1.Ομαδική ασφάλιση μαθητών. Η προστασία και η ασφάλεια των μαθητών είναι για εμάς προτεραιότητα
2.Διανομή πρωινού γεύματος σε μαθητές, σε συνεργασία με κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου.
3.Δημιουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Αξιοποιούμε αδιόριστους και συνταξιούχους εκπαιδευτικούς και ανακουφίζουμε έτσι τους γονείς.
4.Επέκταση δημιουργικής απασχόλησης κατά τη θερινή περίοδο και για τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας. Μέχρι τώρα το πρόγραμμα υλοποιείται μόνο για παιδιά Δημοτικού. Το επεκτείνουμε και για παιδιά του Νηπιαγωγείου.
5.Απορρόφηση απολυμένων εκπαιδευτικών από τα ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου μας.
6.Επιδότηση ενοικίου για άπορους φοιτητές.
7.Δημιουργούμε προϋποθέσεις αναδασμού της γης σε γεωργικές περιοχές εντός των ορίων του Δήμου μας. Θα είναι μία μεγάλη τομή για τους αγρότες μας. Αναβαθμίζεται έτσι η γεωργία. Θα έχουμε οικονομικότερη διαχείριση καλλιεργειών και θα περισσέψει και έκταση γης για να δοθεί σε νέους που θέλουν να ασχοληθούν με τη γεωργία.
8.Δημιουργούμε και δεύτερο μήνα τουριστικής κίνησης μετά το Δεκέμβριο με την «Ονειρούπολη». Ο Σεπτέμβριος γίνεται ο μήνας της Δράμας για ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Πριν και μετά το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, δημιουργούμε το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ. Σκοπός μας είναι να δώσουμε κίνηση στην πόλη μας και το μήνα Σεπτέμβριο. Να κάνουμε το μήνα Σεπτέμβριο έναν ακόμη μήνα τουριστικής προβολής μετά το Δεκέμβριο.
9.Προβάλλουμε τη Δράμα διεθνώς ως προορισμό για συνεδριακό και θρησκευτικό Τουρισμό. Είμαστε σε επαφή με εξειδικευμένες εταιρείες για να προσελκύσουμε συνέδρια επιστημονικού χαρακτήρα.
10.Δημιουργούμε αθλητικές υποδομές στο Σιδηρόνερο, με σκοπό να γίνει η ευρύτερη περιοχή ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο προετοιμασίας μεγάλων ομάδων διαφόρων αθλημάτων.
11.Διήμερο αθλητικού προσανατολισμού στα σχολεία σε συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία. Ο αθλητισμός αποτελεί για εμάς προτεραιότητα.
12.Αναβάθμιση του Dramaica Youth Festival σε διεθνές Φεστιβάλ με καλλιτεχνικό διευθυντή εγνωσμένου κύρους.
13.Αναδόμηση και επανεκκίνηση της «Ονειρούπολης», του μεγαλύτερου τουριστικού προϊόντος της Δράμας.
14.Επαναφορά των θεσμών της «Γιορτής της Μουσικής του Κόσμου» και της Συνάντησης Βυζαντινών Χορωδιών που η σημερινή δημοτική αρχή κατήργησε.
15.Εκμάθηση νοηματικής γλώσσας σε δημοτικούς υπαλλήλους. Η κοινότητα των κωφών έχει τα ίδια δικαιώματα με όλους μας. Προτείνουμε επιμόρφωση δημοτικών υπαλλήλων διαφόρων υπηρεσιών (τεχνικών, οικονομικών, διοικητικών κ.ά) μέσα από σεμινάρια, για να μπορούν οι ξεχωριστοί αυτοί άνθρωποι να εξυπηρετούνται στις συναλλαγές τους..
16.Στοχευμένες αδελφοποιήσεις με πόλεις που έχουν σχέση με το νερό, το κρασί και το μάρμαρο (Βενετία, Μπορντό, Τήνος). Θα πετύχουμε έλευση κόσμου απ’ έξω, εξωστρέφεια. Θα καταφέρουμε να κάνουμε τη ΔΡΑΜΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ.
17.Αξιοποίηση των νερών, του υδάτινου όγκου της περιοχής μας. Δε θα υπάρχει πιο πλούσια πόλη από τη Δράμα. Εμφιάλωση του δραμινού νερού. Έτσι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
18.Αξιοποίηση και ανάπλαση των περιοχών του Δημοτικού Κήπου, της Πλατείας, του Κορυλόβου και της Αγίας Βαρβάρας μετά τη Γέφυρα Ζώνκε προς Αρκαδικό.
19.Βελτίωση εισόδου της πόλης από Θεσσαλονίκη και από Καβάλα. Δίνουμε μεγάλη σημασία στην αισθητική αναβάθμιση.
20.Αξιοποίηση μελετών του Τμήματος ΤΕΙ Αρχιτεκτονικής Τοπίου.

Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση του προγράμματος ο Υποψήφιος Δήμαρχος Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ είπε: «Οι προτάσεις μας δεν περιέχουν μεγαλοστομίες και λαϊκισμούς. Κοιτάζουμε κατάματα τους Δραμινούς. Ζητάμε να αξιολογήσουν τις προτάσεις μας. Το ενδιαφέρον μας δεν είναι όψιμο και ευκαιριακό. Ξεκίνησε το Ιούνιο 2011 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Γιατί εμείς αγαπάμε την ευθύνη, αγαπάμε τη ΔΡΑΜΑ. Γιατί έχουμε σχέδιο και όραμα για τη ΝΕΑ ΔΡΑΜΑ».