Νέα αποχή των δικηγόρων της Δράμας έως 14 Μαίου

justice statue

justice statue

 

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας, σε έκτακτη σημερινή συνεδρίασή του επικύρωσε την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας της 06.05.2016 περί αποχής από τα καθήκοντα των Δικηγόρων όλης της χώρας από την Κυριακή 08.05.2016 έως και το Σαββάτο 14.05.2016.

– ΠΛΑΙΣΙΟ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 08.05.2016 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 14.05.2016

1) Παραγραφές – προθεσμίες (αστικά, διοικητικά, ποινικά, συμπεριλαμβανομένης και της συμπλήρωσης ορίου προσωρινής κράτησης).

2) Αναστολές πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και μόνον.

3) Για τις ποινικές υποθέσεις στα πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής, ήτοι για πλημμελήματα που από τον χρόνο τελέσεως της πράξεως έχει συμπληρωθεί 6ετία σε α΄ βαθμό και 7ετία σε β΄ βαθμό.
Δεν απαιτείται άδεια στην κατάθεση προτάσεων (20ήμερο) και προσθήκης – αντίκρουσης της τακτικής Πολυμελούς, στην κατάθεση προτάσεων τακτικής διαδικασίας με τον νέο Κ.Πολ.Δ., καθώς και της επικαιροποίησης των φακέλων του Ν. 3869/2010, σύμφωνα με την από 16.03.2016 απόφαση της Γ.Σ. του Δ.Σ.Δ..

Αναβολές

Για τη διευκόλυνση όλων κατά τη διάρκεια της αποχής θα επιτρέπεται στους συνα- δέλφους η παράσταση ενώπιον των δικαστηρίων για την υποβολή αιτήματος αναβολής, με την υποχρέωση – στην περίπτωση μη παράστασης της πλευράς του αντιδίκου – να προβαίνουν αμελλητί και με κάθε πρόσφορο μέσο στην ενημέρωση του συναδέλφου που εκπρο- σωπεί την πλευρά του αντιδίκου για την ημερομηνία της νέας δικασίμου.

Ο Πρόεδρος                                            Η Γεν. Γραμματέας
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Μ.ΠΟΥΛΙΟΣ             ΑΜΑΛΙΑ Α. ΣΑΛΩΝΙΔΟΥ