Με ΚΥΑ δίνεται νέα παράταση για την έκδοση άδειας λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων

drama 86 kolimvisinΚανονικά θα συνεχίσουν τη λειτουργίας τους οι αθλητικοί χώροι του ν. Δράμας,κατόπιν της νέας ΚΥΑ που εκδόθηκε από τα συναρμόδια Υπουργεία που δίνει νέα παράταση έως και 8 Οκτωβρίου 2016 για την έκδοση άδειας λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων.
Αν και ο εντεταλμένος σύμβουλος επί των αθλητικών θεμάτων του Δήμου Δράμας κ. Βασιλειάδης, επισημαίνει ότι προς το παρόν δεν έγινε κάτι γνωστό, εντούτοις, όπως φαίνεται και σύμφωνα με συγκεκριμένο ΦΕΚ, παρατείνεται τελικά η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα.

Πρόκειται για το γνωστό ζήτημα που υπάρχει εδώ και μερικά χρόνια, όπου μεγάλη πλειοψηφία αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη την Ελλάδα, είτε στερούνταν πολεοδομικής άδειας, είτε παρουσιάζουν διάφορες ατέλειες και άλλα ζητήματα ασφάλειας και με απόφαση των συναρμόδιων Υπουργείων, απαγορευόταν η χρήση των εγκαταστάσεων αυτών.

Παλαιότερα είχε δημιουργηθεί μεγάλο ζήτημα και στη Δράμα, κυρίως όταν υπήρξε κλείσιμο του Κολυμβητηρίου της πόλης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μετά από πολλές συζητήσεις, η εκάστοτε κυβέρνηση φροντίζει να δίνει παρατάσεις των αδειών λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, έως ότου διορθωθούν τα προβλήματα.

Παράδειγμα το ζήτημα του Κολυμβητηρίου Δράμας, το οποίο αντιμετωπίζει προβλήματα στατικότητας. Σχετικά είχαμε ασχοληθεί μ’ αυτό προ ημερών («Πρωινός Τύπος» 30 Ιανουαρίου 2016) σε σχετικό ρεπορτάζ, όπου σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων κ. Γ. Παπαδόπουλου, το Κολυμβητήριο θα αποκτήσει νέα στέγη και νέα τοιχώματα, αφού τα υφιστάμενα θα κατεδαφιστούν και ο χώρος θα περιβληθεί με νέες εγκαταστάσεις.

Όπως είναι γνωστό, η νέα παράταση που είχε δοθεί από πέρυσι, έληξε στις 7 Φεβρουαρίου τρέχοντος έτους και άρα υπήρχε η αγωνία για το αν δόθηκε νέα παράταση. Σε επικοινωνία που είχαμε χθες το πρωί με τον εντεταλμένο σύμβουλο κ. Βασιλειάδη για αθλητικά θέματα, μας είπε ότι δεν γνώριζε να έχει δοθεί παράταση και ότι μάλιστα είχε κάνει και μια συζήτηση για το θέμα αυτό ο δήμαρχος κ. Μαμσάκος, όταν (μάλλον τον Ιανουάριο, αφού δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση από τον δήμαρχο), είχε συναντήσεις με αρμοδίους του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ψάχνοντας όμως τελικά, χθες, βρήκαμε ότι υπάρχει ήδη ΦΕΚ 9 Φεβρουαρίου 2016, όπου δημοσιεύεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), για την παράταση χρήσης και λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων: [Προτείνουμε την προθεσμία που ορίζεται στις παραγράφους 2, 4 και 5 του άρθρου 16 της κοινής υπουργικής απόφασης 46596/22-11-2004, όπως αυτή τροποποιήθηκε συμπληρώθηκε και ισχύει, έως 8-10-2016, προκειμένου να εναρμονιστεί με την προβλεπόμενη στο άρθρο 28 του Ν. 4178/2013 προθεσμία, όπως αυτή παρατάθηκε με την κοινή υπουργική απόφαση 4570/1-2-2016 (ΦΕΚ 201/Β΄/5-2-2016).]

Η απόφαση υπογράφεται από τους: υπ. Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Π. Κουρουμπλή, αν. υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ν. Τόσκα, υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Στ. Κοντονή και αν. υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη.

Του Θανάση Πολυμένη
proinos-typos.gr