Με άρωμα… Δόξας (3 εμπλεκόμενοι και 5 αγώνες) η υπόθεση των φερόμενων ως στημένων αγώνων

stimenoi agonesΑπό το απόγευμα της Τετάρτης 15 Απριλίου έχουν δημοσιευτεί στο διαδίκτυο τα ονόματα όσων προτείνει ο εισαγγελέας Εφετών κ. Παναγιώτης Πούλιος να παραπεμφθούν για την υπόθεση των στημένων αγώνων της περιόδου 2008-2011 (η υπόθεση αναφέρεται σε δημοσιεύματα και ως «κασέτα gate» ή «koriopolis»). Ο Εισαγγελέας Εφετών προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων 93 άτομα, ενώ προτείνει την απαλλαγή άλλων 53. Αρμόδιο για να κρίνει ποιοι θα παραπεμφθούν σε δίκη τελικά και με ποιες κατηγορίες είναι το Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάσει και είτε θα εκδώσει παραπεμπτικό βούλευμα είτε απαλλακτικό.
Ανάμεσα στους 93 οι οποίοι προτείνονται από τον Εισαγγελέα να παραπεμφθούν σε δίκη είναι και τρεις εμπλεκόμενοι με την ΠΑΕ Δόξα Δράμας. Ως «χειραγωγημένοι» φέρονται, σύμφωνα με την πρόταση του Εισαγγελέα κ. Πούλιου, να είναι 51 αγώνες από το 2008 έως το 2011. Ανάμεσα στους αγώνες βρίσκονται και 5 παιχνίδια της Δόξας Δράμας.
Παρόλο που τα ονόματα όσων προτείνεται η παραπομπή, αλλά και όσων προτείνεται η απαλλαγή, έχουν δημοσιευτεί, η dramini.gr, σεβόμενη το τεκμήριο της αθωότητας και την κείμενη νομοθεσία δεν προχωρά σε δημοσιοποίησή τους. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν προηγηθεί παραπομπή σε δίκη με αμετάκλητο βούλευμα. Εξάλλου θα πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμη και αν υπάρξει παραπομπή με βούλευμα αυτό δεν συνεπάγεται και ενοχή, καθώς στο βούλευμα διαπιστώνονται αποχρώσες ενδείξεις. Αρμόδιο για να κρίνει την ενοχή ή την αθωότητα των κατηγορουμένων είναι το δικαστήριο (πρωτόδικα και ενδεχομένως και σε δεύτερο βαθμό).
Πάντως οι εξελίξεις για την υπόθεση αναμένονται με ενδιαφέρον, με το επόμενο στάδιο της διαδικασίας να είναι η έκδοση βουλεύματος από το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο και εν συνεχεία η ακροαματική διαδικασία, αν φυσικά υπάρξει παραπομπή.

 

dramini.gr