«Μετρήσεις Ζωής» από το δήμο Δράμας

0cdee91b-cf6f-44a8-b05c-a1b9e262ca84

Στις 11-12 Μαΐου 2016 ο Δήμος Δράμας σε συνεργασία με τη Novartis Hellas πραγματοποίησε το Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευαισθητοποίησης «Μετρήσεις Ζωής» που αφορά στην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού σε θέματα πρόληψης και τακτικής διεξαγωγής διαγνωστικών εξετάσεων, μέσα από την παροχή δωρεάν εξετάσεων στους συμπολίτες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης στο σύστημα υγείας.

Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία που τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.) και πραγματοποιείται με τη στήριξη των Δήμων Δράμας, Ξάνθης, Ρεθύμνου, Κορινθίων και Θερμαϊκού και των αντίστοιχων τοπικών ιατρικών συλλόγων.

Με το πρόγραμμα «Μετρήσεις Ζωής», εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό υποδέχεται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους τους πολίτες κάθε περιοχής παρέχοντας τη δυνατότητα να υποβάλλονται δωρεάν στους ακόλουθους διαγνωστικούς ελέγχους: Σπιρομέτρηση, Οφθαλμολογικός έλεγχος (σε συνεργασία με την Alcon), Μέτρηση Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης (ΗbΑ1c), Έλεγχος Αρτηριακής Πίεσης, Εξέταση Σπίλων.

Στον Δήμο Δράμας και στην Αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου, προσήλθε μεγάλος αριθμός συνδημοτών, προκειμένου να υποβληθεί στις εξετάσεις που προσέφερε το πρόγραμμα. Αναλυτικά:

Αρτηριακή Πίεση:                      151 άτομα

Σπιρομέτρηση:                          119 άτομα

Γλυκοζυλιωμένη Αιμοσφαιρίνη:          151 άτομα

Τεστ ξηροφθαλμίας:                  151 άτομα

Τονομέτρηση:                           151 άτομα

Βυθοσκόπηση:                          Ν/Α

Εξέταση σπίλων:                       70 άτομα

 

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016

 

Αρτηριακή Πίεση:                      196 άτομα

Σπιρομέτρηση:                          154 άτομα

Γλυκοζυλιωμένη Αιμοσφαιρίνη:          196 άτομα

Τεστ ξηροφθαλμίας:                  196 άτομα

Τονομέτρηση:                           196 άτομα

Βυθοσκόπηση:                          196 άτομα

Εξέταση σπίλων:                       90 άτομα

 

Ο Δήμαρχος Δράμας, κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, δηλώνει: «Είναι υποχρέωση μας η υλοποίηση πρωτοποριακών προγραμμάτων με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Η παρούσα Δημοτική Αρχή θέτοντας στο επίκεντρο τις βασικές ανάγκες των δημοτών πραγματοποιεί προγράμματα που διασφαλίζουν την ποιότητα ζωής. Η μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή των συμπολιτών επιβεβαιώνει τη στάση μας και τις θέσεις μας. Σε συνεργασία με την εταιρία Novartis και την επιστημονική κοινότητα  και με κύριο σκοπό την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας, ο Δήμος Δράμας στέκεται αρωγός σε ένα πρόγραμμα για την υγεία των συμπολιτών μας, που συμβάλλει στην πρόληψη, δίνοντας τη δυνατότητα στους συνδημότες μας να εξεταστούν και να προλάβουν σοβαρά νοσήματα. Με δωρεάν προληπτικούς ελέγχους και με διάφορες εξετάσεις που παρέχονται μέσω του προγράμματος, δόθηκε η δυνατότητα να συμβάλλουμε στη διάδοση της πρόληψης και να βοηθήσουμε έμπρακτα. Θα ήθελα να συγχαρώ την εταιρία Novartis και να ευχαριστήσω όλο το εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που υποδέχτηκε τους συμπολίτες μας».