Μεγάλες καταστροφές από τις καταιγίδες-Κατέρρευσε το γεφύρι της Πλάκας

 

 

image (2)

Σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η Ήπειρος και η Ευρυτανία έπειτα από τις τεράστιες καταστροφές που προκλήθηκαν από τις βροχοπτώσεις, τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που ακολούθησαν

Σημειώνεται ότι εκκενώθηκε το χωριό Κρίκελλος του δήμου Καρπενησίου, ενώ με προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στο επαρχιακό οδικό δίκτυο σε όλη την επικράτεια.

Εν μέσω ισχυρής θύελλας το ιστορικό Γεφύρι της Πλάκας μετατράπηκε σ’ έναν σωρό από ερείπια. Το πέτρινο γεφύρι υποχώρησε λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων του τελευταίου 24ώρου, με τα ορμητικά νερά του Αράχθου να παρασέρνουν τα σπασμένα κομμάτια.

Πλέον το μόνο που έχει απομείνει στη θέση του είναι ένα τμήμα στην πλευρά του Μονολιθίου. Το υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων θέτει ως προτεραιότητά του την αποκατάσταση των ζημιών στο ιστορικό Γεφύρι της Πλάκας και γι΄ αυτό συντάσσει άμεσα σχετική μελέτη.
image (3)
Επιπλέον ξεκινάει η λήψη άμεσων μέτρων προστασίας του μνημείου και η περισυλλογή των δομικών στοιχείων που κατέπεσαν, ώστε να επαναχρησιμοποιηθούν μαζί με όσο νέο υλικό απαιτηθεί, για την αναστήλωση του ιστορικού Γεφυριού. Μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες και υποχωρήσει η στάθμη των υδάτων, θα ελεγχθεί η κατάσταση των θεμελίων των βάθρων, και θα αξιολογηθούν τα αίτια της πτώσης.