Καιρός: «Καμίνι» όλη η χώρα

kausonas thermometroΑνεβαίνει και πάλι η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο, με τον υδράργυρο να αγγίζει έως και τους 40 βαθμούς Κελσίου και ολόκληρη τη χώρα να είναι «καμίνι».

Το Σάββατο η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 23 έως 36 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 19 έως 33 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και έως τους 39 βαθμούς στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο, 24 έως 32 βαθμούς στις Κυκλάδες και τοπικά στην Κρήτη έως τους 36 βαθμούς, 25 έως 35 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και το Βορειοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς και στον Κορινθιακό μέτριοι 5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια και ζέστη αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η προϊσταμένη του τμήματος προβλέψεων της ΕΜΥ Χρυσούλα Πέτρου, σε πολλές περιοχές λόγω της άπνοιας και των υψηλών ποσοστών υγρασίας ο βαθμός δυσφορίας θα είναι μεγαλύτερος από τις πραγματικές τιμές της θερμοκρασίας, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι άνθρωποι να αισθάνονται ότι βιώνουν συνθήκες καύσωνα.

Παρήγορο στη νέα άνοδο του θερμόμετρο το γεγονός ότι οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας δεν είναι υψηλές καθώς η διάρκεια της νύχτας έχει μεγαλώσει.

protothema.gr