Καβάλα: Απόφαση δικαστηρίου απαγορεύει στο Αστικό ΚΤΕΛ να μεταφέρει πρόσφυγες

astiko kavalaΤο σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Νομού Καβάλας «Η Πρόοδος» κι ο συνεταιρισμός Ταξί Eurotaxi κατέθεσαν χθες στο Πρωτοδικείο Καβάλας αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας ώστε τα λεωφορεία του να μην μπαίνουν στο λιμάνι και να μην μεταφέρουν πρόσφυγες που έρχονται με τακτικά δρομολόγια των πλοίων. Ταυτόχρονα ζήτησαν να εκδοθεί και προσωρινή διαταγή μέχρι να συζητηθούν (σε δύο περίπου μήνες) τα ασφαλιστικά μέτρα. Η διαδικασία έγινε χθες το μεσημέρι στο Πρωτοδικείο. Η προσωρινή διαταγή εκδόθηκε σχεδόν αμέσως με το τέλος της διαδικασίας. Σύμφωνα με αυτή το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας απαγορεύεται να μεταφέρει πρόσφυγες από την Συρία. Αυτό σημαίνει ότι σήμερα το βράδυ στην άφιξη του πλοίου Νήσος Ρόδος δεν επιτρέπεται να επαναληφθεί ότι έγινε την περασμένη Τετάρτη. Οι πρόσφυγες θα βγουν από το πλοίο, θα αποφασίσουν οι ίδιοι αν θα περπατήσουν ως το πρακτορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ ή αν θα ταξιδέψουν στον επόμενο τους προορισμό με ταξί. Στις επιλογές τους ενδέχεται να είναι και το ταξίδι με τουριστικά λεωφορεία.
Στην ακροαματική διαδικασία χθες στο Πρωτοδικείο κατέθεσαν ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Στράτος Μακρογιαννίδης και ο πρόεδρος του Σωματείου Μανώλης Τσιλογιώργης. Ο κ. Μακρογιαννίδης ισχυρίστηκε ότι τα δρομολόγια των μπλε λεωφορείων το βράδυ της Τετάρτης ήταν τακτικά. Επέμενε στο ότι αυτά ξεκίνησαν από την αφετηρία 8 γραμμών του Αστικού ΚΤΕΛ η οποία βρίσκεται μέσα στο λιμάνι. Τους ισχυρισμούς των οδηγών Ταξί παρουσίασε ο κ. Μανώλης Τσιλογιώργης. Η προσωρινή αλλά ισχυρή απόφαση ήταν αυτή που ήδη αναφέραμε. Στο δικαστήριο βρέθηκαν περισσότεροι από 70 οδηγοί ταξί προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά τα γεγονότα.
Το πλοίο Νήσος Ρόδος έρχεται στο λιμάνι της Καβάλας στις 10 σήμερα το βράδυ γεμάτο επιβάτες. Υπολογίζεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των 2.000 επιβατών είναι πρόσφυγες από την Συρία.
proininews.gr