Κάθε ώρα σκοτώνεται ένα παιδί στην Γάζα.

Palestinian boy in south Gaza, 14 November, 2008Κάθε ώρα που περνάει σκοτώνεται και ένα παιδί, αυτός είναι ο ρυθμός απώλειας των παιδιών στη Γάζα, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Ο γ.γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν ανακοίνωσε πως τις τελευταίες δυο ημέρες κάθε ώρα χάνει τη ζωή του ένα παιδί και το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποφάσισε έρευνα για εγκλήματα πολέμου από τον ισραηλινό στρατό.

Την ίδια ώρα η σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζεται, με τις ισραηλινές δυνάμεις να εξακολουθούν να σφυροκοπούν Παλαιστινίους.

Οι νεκροί Παλαιστίνιοι έχουν υπερβεί τους 800 από τις 8 Ιουλίου και την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανέφεραν παλαιστινιακές πηγές των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών.

Χάνουν την Γάζα οι Παλαιστίνιοι;

Από τις  25 Ιουλίου 2014 (δηλαδή 43 ημέρες μετά την απαγωγή τριών νεαρών Ισραηλινών που αποδίδεται στη Χαμάς χωρίς απόδειξη από την κυβέρνηση Νετανιάχου οι Ισραηλινές Δυνάμεις» δηλώσαν ότι το 44% του εδάφους της Γάζας δεν είναι πλέον κατοικήσιμο. Αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι από 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι στριμώχνονται στα 158 τετραγωνικά χιλιόμετρα  στα οποία δεν επιτέθηκε ακόμα το Ισραήλ. Η πυκνότητα είναι περίπου 10.000 κατ./τετ. χλμ., ήτοι η μεγαλύτερη στον κόσμο.