Ισλαμικό Χαλιφάτο. Νέος Αποκεφαλισμός . Απαθής η ‘πολιτισμένη’ Δύση

ImageHandlerΔιεθνή αποτροπιασμό προκαλεί το νέο βίντεο όπου άνδρες του Ισλαμικού Χαλιφάτου  εμφανίζονται να αποκεφαλίζουν Αμερικανό όμηρο, εργαζόμενο σε οργάνωση παροχής βοήθειας, καθώς και Σύρους στρατιωτικούς, το οποίο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Πρόκειται για τον Πίτερ Έντουαρντ Κάσιγκ, ο οποίος είχε απαχθεί στη Συρία τον Οκτώβριο του 2013, ενώ ταξίδευε προς την πόλη Ντέιρ Εζούρ ως μέλος της οργάνωσης SERA.

Το υλικό κυκλοφόρησε διαδικτυακά την Κυριακή και αποτυπώνει την εκτέλεση τουλάχιστον 12 ανθρώπωνΟ 26χρονος Αμερικανός είχε υπηρετήσει στον πόλεμο του Ιράκ, ενώ στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε στην παροχή επείγουσας ιατρικής φροντίδας. Τον Μάιο του 2012 ταξίδεψε στον Λίβανο για να εργαστεί σε νοσοκομεία των συνόρων, βοηθώντας Παλαιστίνιους πρόσφυγες.

Αργότερα το ίδιο έτος ίδρυσε την οργάνωση SERA (Special Emergency Response and Assistance), η οποία δρούσε στον Νότο, κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Η SERA προσέφερε προμήθειες σε στρατόπεδα και συνέδραμε στην εκπαίδευση ιατρικού προσωπικού στο εσωτερικό της Συρίας, καθώς και στην περίθαλψη αμάχων.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο βίντεο του Ισλαμικού Χαλιφάτου που κατέγραφε τον αποκεφαλισμό του Βρετανού Άλαν Χένιγνκ ολοκληρωνόταν με προειδοποίηση για εκείνον του Κάσιγκ. Το υλικό κυκλοφόρησε διαδικτυακά την Κυριακή και αποτυπώνει την εκτέλεση τουλάχιστον 12 ανθρώπων, στην πλειονότητά τους μέλη του κυβερνητικού στρατού της Συρίας, ο οποίος υπακούει στις διαταγές του προέδρου της χώρας Μπασάρ Αλ Άσαντ.