Θεοδωράκης: Nαι σε συνεργασία με Τσίπρα και με Σαμαρά

trio«Ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Σαμαράς είναι εχθροί μου – Είμαστε αντίπαλοι» – «Τα επόμενα χρόνια τα κόμματα που υπάρχουν σήμερα δε θα υπάρχουν και θα υπάρχουν πολλά Ποτάμια»
«Σημασία έχει να υπάρξει μια κυβέρνηση που θα δίνει λύσεις και όχι μια κυβέρνηση ακινησίας» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης σημειώνοντας πως «το Ποτάμι μπορεί να είναι κυβερνητικός εταίρος και του Τσίπρα και του Σαμαρά».

«Το στίγμα του Ποταμιού είναι η συνεννόηση και οι συνεργασίες με στόχο να δοθούν λύσεις στα προβλήματα της χώρας χωρίς άλλες αναβολές», επανέλαβε μέσω του Evening Report ο επικεφαλής του «Ποταμιού» προβλέποντας πως «τα επόμενα χρόνια τα κόμματα που υπάρχουν σήμερα δε θα υπάρχουν και θα υπάρχουν πολλά Ποτάμια».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι όταν έρθει η ώρα θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τόνισε ότι δεν υπάρχουν χώροι για εχθρότητες και δεν είναι εχθρός του ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Σαμαράς. «Είμαι υπέρ της συνεννόησης. Το έχω πει και θα επιμείνω σε αυτόν τον μεγάλο, μικρό τόπο δεν υπάρχουν χώροι για εχθρότητες. Είμαστε αντίπαλοι, μπορεί να συγκρουστούμε σκληρά σε μία πολιτική διαφωνία αλλά δεν θεωρώ ότι είναι εχθρός μου ο Τσίπρας ή είναι εχθρός μου ο Σαμαράς. Με αυτή την έννοια θα τους δω και πιθανόν να τους ξαναδώ αν κρίνω ότι αυτό είναι το συμφέρον για τη χώρα».

Στο ερώτημα γιατί ακύρωσε το ραντεβού με τον κ.Τσίπρα απάντησε ότι «εμείς δεν ζητήσαμε τις συναντήσεις για να δούμε πώς θα κυβερνήσουμε, αυτή η κουβέντα θα καθυστερήσει πολύ, ζητήσαμε να δούμε τους δύο διεκδικητές της εξουσίας γιατί έχουμε μια συγκεκριμένη πρόταση και προς τον ΣΥΡΙΖΑ και προς τον Πρωθυπουργό».