Θα επαναλειτουργήσει με πλήρες πρόγραμμα το δημοτικό ραδιόφωνο Καβάλας;

tsanakaΤην επαναλειτουργία του Δημοτικού Ραδιοφώνου Καβάλας με πλήρες δημοσιογραφικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα εξετάζει σοβαρά η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, η οποία πάντως με δηλώσεις της στη «ΝΕ» σπεύδει να υπογραμμίσει ότι κάτι τέτοιο δε συγκαταλέγεται στις άμεσες προτεραιότητές της.
«Πράγματι, το σκέφτομαι. Υπάρχει ένας εξοπλισμός, μια περιουσία του δήμου και, βέβαια, μια άδεια η οποία δεν έχει χαθεί. Με ενδιαφέρει το δημοσιογραφικό κομμάτι του ραδιοφώνου, με την έννοια ότι παράγεται ένα σημαντικό έργο από το δήμο, το οποίο όμως δεν προβάλλεται. Από την άλλη όμως είναι στη φύση μου –και δε θα μπορούσα να ενεργήσω διαφορετικά– θέλω να λειτουργήσει διαπαραταξιακά. Αυτό άλλωστε είναι κάτι που θα αποδειχθεί στην πράξη, από τους ανθρώπους που θα δείτε σε αυτό», δήλωσε. Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Ραδιόφωνο Καβάλας ιδρύθηκε επί Λευτέρη Αθανασιάδη και, παρόλο που τα τελευταία χρόνια εκπέμπει μόνον μουσικό πρόγραμμα, δεν «έκλεισε» ποτέ! Κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας του, ο τέως δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής είχε προσπαθήσει να προχωρήσει σε εκμίσθωση της συχνότητάς του σε ιδιώτη, μια κίνηση που ωστόσο είχε δημιουργήσει αντιδράσεις και δεν ευοδώθηκε, παρά την ίδρυση διαπαραταξιακής επιτροπής η οποία δημιουργήθηκε μεν, δε συνεδρίασε… ποτέ δε! Ο κ. Σιμιτσής παρομοίως δήλωνε τότε πως υπάρχει «κενό» στην πληροφόρηση των δημοτών γύρω από το «δημοτικό έργο», ένα κενό το οποίο εν μέρει η διοίκησή του προσπάθησε να «καλύψει» με την έκδοση ενός περιοδικού («Πόλις») με επόμενο βήμα (που τελικά δεν έγινε) την επαναλειτουργία με πλήρες πρόγραμμα της Δημοτικής Συχνότητας.
Βέβαια, απορίας άξιον ήταν –και συνεχίζει να είναι– το πώς ορίζεται αυτό το «κενό» στην Καβάλα, έναν δήμο που «πρωταγωνιστεί» πανελλαδικά με την πληθώρα των ΜΜΕ που δραστηριοποιούνται…
Στην ερώτηση πώς θα λειτουργήσει το Δημοτικό Ραδιόφωνο σε ό,τι αφορά το εμπορικό σκέλος και τις συνθήκες ανταγωνισμού που θα δημιουργήσει σε σχέση με τους ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, η κ. Τσανάκα δήλωσε: «Ακούστε, δε σκοπεύω να βγω επιθετικά, ούτε να προκαλέσω απώλειες στα ιδιωτικά ραδιόφωνα ούτε βέβαια να δημιουργήσω πρόβλημα με τα συνδικαλιστικά όργανα των δημοσιογράφων. Είμαι πολύ προσεκτική στα βήματα που κάνω». Η δήμαρχος Καβάλας δε θέλησε να μπει σε ονοματολογία για το ποιοι θα στελεχώσουν το Δημοτικό Ραδιόφωνο, όπως δημοσιογράφοι,τεχνικοί, διευθυντής, κ.α.
Καλά διασταυρωμένες πληροφορίες, ωστόσο, της «ΝΕ», θέλουν τη δήμαρχο να έχει κάνει ήδη τις πρώτες συζητήσεις με στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας –που όμως σήμερα δε βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή» της τοπικής κομματικής οργάνωσης– το οποίο στήριξε την υποψηφιότητά της κατά την προεκλογική περίοδο και το οποίο η ίδια περιβάλλει με εμπιστοσύνη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κ. Τσανάκα σκέφτεται σοβαρά στη δημοσιογραφική ομάδα του Δημοτικού ραδιοφώνου να εντάξει απολυμένους από τοπικά ΜΜΕ.

 

Εφημερίδα “Νέα Εγνατία”