Ημερίδα στη Δράμα για την καλλιέργεια των Αρωματικών Φαρμακευτικών Φυτών και τη Φαρμακογνωσία,

230112
Ενημερωτική ημερίδα για την καλλιέργεια των Αρωματικών Φαρμακευτικών Φυτών (ΑΦΦ) και τη Φαρμακογνωσία, διοργανώνει το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» σε συνεργασία με το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας, στη Δράμα.

 

Η ημερίδα με θέμα «Καλλιέργεια Αρωματικών – Φαρμακευτικών Φυτών και Φαρμακογνωσία» θα υλοποιηθεί την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου στις 10:00 π.μ., στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ), στο 5ο χλμ. Δράμας-Θεσσαλονίκης.

 

Δύο διακεκριμένες επιστήμονες του κλάδου των ΑΦΦ και της Φαρμακογνωσίας, η Δρ. Γρηγοριάδου Κατερίνα, γεωπόνος-βιοτεχνολόγος και η κ. Λάζαρη Διαμάντω, καθηγήτρια Φαρμακογνωσίας στη Φαρμακευτική Σχολή του Α.Π.Θ., είναι οι εισηγήτριες της ημερίδας.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

09:30-10:00 Προσέλευση συμμετεχόντων

 

10:00-10:15 Χαιρετισμοί – έναρξη

 

10:15-11:45 «Η καλλιέργεια ΑΦΦ – Προϋποθέσεις δημιουργίας επιτυχημένης μονάδας καλλιέργειας/μεταποίησης ΑΦΦ», Δρ. Γρηγοριάδου Κατερίνα

 

11:45-13:15 «Αξιοποίηση Αρωματικών-Φαρμακευτικών Φυτών με βάση τις ιδιότητές τους», Λάζαρη Διαμάντω

 

13:15-13:45 Ερωτήσεις – Συμπεράσματα

 

Η καλλιέργεια των ΑΦΦ στη χώρα μας, είναι ένας αναπτυσσόμενος κλάδος του πρωτογενούς τομέα που εμφανίζει μεγάλη δυναμική τα τελευταία χρόνια και απαιτείται συνεχής ενημέρωση των άμεσα ενδιαφερομένων. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι δύο ομιλήτριες, θα μεταφέρουν τη γνώση αλλά και την εμπειρία που διαθέτουν, σε ότι αφορά τα απαραίτητα βήματα για μια επιτυχή καλλιέργεια ΑΦΦ, αλλά και του τρόπου αξιοποίησής τους, έτσι ώστε να αποκτήσουν προστιθέμενη αξία. Επίσης θα δοθούν χρήσιμες πληροφορίες, για την φαρμακευτική χρήση και τις ιδιότητες των Φαρμακευτικών φυτών της χώρας μας.

Η συμμετοχή του κοινού είναι ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον προϊστάμενο του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας, κ. Αναστασιάδη Άνθιμο, τηλ 2521058175, e-mail: drogeeka@otenet.gr