Ημέρα απεργιακών κινητοποιήσεων σήμερα

apergiaΣε 24ωρη απεργία προχωρά η ΑΔΕΔΥ σήμερα, Τετάρτη, ημέρα ψήφισης της συμφωνίας με τους εταίρους. Στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και την ίδια ώρα στις έδρες των νομαρχιακών τμημάτων της ΑΔΕΔΥ.
Οι πολίτες καλούνται να συμμετάσχουν μαζικά και στο παλλαϊκό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα στις 19:30.
Το μήνυμα της ΑΔΕΔΥ είναι «όχι στα μνημόνια, όχι στη λιτότητα, όχι στη φοροληστεία, όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, αγώνας μέχρι τη νίκη».

Συμμετοχή στην απεργία ανακοίνωσαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, καθώς και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Βαρέλι δίχως πάτο η λιτότητα»

Την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στις υπηρεσίες των δήμων αποφάσισε για σήμερα και η ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, το συνδικαλιστικό κίνημα και το επόμενο χρονικό διάστημα θα αγωνιστεί για την ανατροπή των πολιτικών λιτότητας που χάνονται σε ένα βαρέλι δίχως πάτο.

«Λίγες μόνο ημέρες μετά το Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, όπου το 62% των Ελλήνων ψήφισε “ΟΧΙ” στα νέα μέτρα, διαπιστώνουμε πως το δημοψήφισμα ήταν σαν να μην έγινε ποτέ», επισημαίνει η πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Στάση στο μετρό, χωρίς τρένα και προαστιακό 

Με ανακοίνωσή του το σωματείο λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) αναφέρει ότι σήμερα θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί, ενώ καλεί σε συμμετοχή στα συλλαλητήρια, «ενάντια στη μνημονιακή λαίλαπα».

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα και οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο, μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

Ως εκ τούτου, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα σιδηροδρομικό δρομολόγιο σε εθνικό και προαστιακό δίκτυο. Επίσης, οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στο επιβατικό κοινό από τον αριθμό 14511 και στοwww.trainose.gr

Κανονικά θα λειτουργήσουν ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ.

kinitopoiiseis-630Κλειστά τα Φαρμακεία 

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν σήμερα οι φαρμακοποιοί ενώ θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση με θέμα την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στα μέτρα που περιλαμβάνονται στη νέα συμφωνία κυβέρνησης-θεσμών, όπως το άνοιγμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και η απελευθέρωση των δικτύων διανομής για τα μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΥΣΥΦΑ), υποστηρίζοντας ότι αυτά οδηγούν «στη διάλυση της φαρμακευτικής περίθαλψης».

«Θεωρούν τα φαρμακεία απλές εμπορικές επιχειρήσεις, την υγεία εμπορεύσιμο αγαθό και το φάρμακο κοινό καταναλωτικό προϊόν», αναφέρει ο ΠΦΣ, σημειώνοντας ότι «οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν να στηρίζουν τον Έλληνα ασφαλισμένο, παρέχοντας πίστωση στον ΕΟΠΥΥ, χρηματοδοτώντας από το υστέρημα τους την χρεοκοπημένη κοινωνική ασφάλιση, την ίδια ώρα που η ελληνική κυβέρνηση, βαδίζοντας στα χνάρια της προηγούμενης, υποκύπτει στις απαιτήσεις των μεγάλων συμφερόντων και των δανειστών».

Ο ΠΦΣ θεωρεί «περίεργο» να επιχειρούν να εφαρμόσουν στην Ελλάδα μέτρα που δεν ισχύουν ούτε στη Γερμανία, «ύποπτο να επιχειρείται να αφανισθεί το φαρμακείο της γειτονιάς και των ακριτικών περιοχών» και « απαράδεκτο να αντικαθίσταται ο επιστήμονας φαρμακοποιός και το φαρμακείο από απρόσωπα και ανέλεγκτα καταστήματα λιανικής με αποκλειστικό σκοπό το κέρδος».

Διαμαρτυρία της ΠΟΕΣΕ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων θα πραγματοποιήσει σήμερα και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) στην Αθήνα στην Πλατεία Κλαυθμώνος (πεζόδρομος Κοραή) στις 19:00 το απόγευμα.

protothema.gr