Ευρεία σύσκεψη της συγκλήτου του ΤΕΙ Καβάλας

Ευρεία σύσκεψη της συγκλήτου του ΤΕΙ Καβάλας για το καυτό θέμα του σχεδίου Αθηνά πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΤΕΙ. Παρόντες ήταν εκατοντάδες φοιτητές, καθηγητές των τμημάτων της Καβάλας και της Δράμας ο πρόεδρος του ΤΕΙ Νάσος Μητρόπουλος, ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, οι δήμαρχοι Καβάλας και Δράμας κ. Σιμιτσής και Χαρακίδης, και οι αντιπεριφερειάρχες κ. Γρανάς και Ξανθόπουλος. Επίσης στην συνάντηση συμμετείχε και δυναμική αντιπροσωπία των φοιτητών του ΤΕΙ Δράμας.
Αυτό που προέκυψε από την σύγκλητο είναι ότι για άλλη μία φορά, το εκπαιδευτικό προσωπικό, οι πολιτικοί φορείς και οι φοιτητές δεν έχουν την ίδια οπτική για το σχέδιο Αθηνά. Άλλοι εξέφρασαν απόψεις υπέρ των συγχωνεύσεων που θα εξασφάλιζαν περισσότερα επαγγελματικά δικαιώματα και άλλοι τοποθετήθηκαν κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε αλλαγή στα αντικείμενα σπουδών που υπάρχουν σήμερα.
Την καθολική τους αντίθεση στην προώθηση του σχεδίου Αθηνά τόνισαν στις δηλώσεις τους πολιτικοί φορείς και φοιτητές των ΤΕΙ Καβάλας και Δράμας. Η ζημιά που θα δημιουργηθεί εάν υλοποιηθεί το σχέδιο θα είναι τεράστια τόσο για το εκπαιδευτικό σκέλος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης όσο και στην κατάρτηση χιλιάδων φοιτητών που άλλο σπούδασαν και άλλο πτυχίο καλούνται να παραλάβουν.videotex.gr