Ετοιμάζονται τα εμβόλια για τον Έμπολα

vaccine11Ένας ορός που θα παρασκευαστεί από αντισώματα από μονάδες αίματος ασθενών που ανέρρωσαν πλήρως από τον Εμπολα θα είναι διαθέσιμος εντός των επόμενων εβδομάδων στις χώρες της Δυτικής Αφρικής που επλήγησαν περισσότερο από τον ιό, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Όπως δήλωσε στη Γενεύη η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του ΠΟΥ, Μαρί-Πολ Κίνι, προτεραιότητα θα δοθεί στη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε, τις τρεις χώρες που μέχρι στιγμής έχουν πληρώσει τον μεγαλύτερο φόρο αίματος από την επιδημία.

Παράλληλα, δήλωσε ότι προχωρούν με ταχείς ρυθμούς οι έρευνες προκειμένου φάρμακα και εμβόλια που θα είναι σε θέση να καταπολεμήσουν τον ιό να είναι διαθέσιμα μέχρι τον Ιανουάριο του 2015.

Μήπως όλος αυτός ο θόρυβος , ο πανικός  και η υστερία που προκάλεσαν τα μέχρι τώρα δημοσιεύματα, είχαν στόχο τον φόβο? Μήπως μας θυμίζουν το εμβόλιο για την γρίπη των πτηνών? Μήπως μας θυμίζουν το φιάσκο των εκατομμυρίων αδιάθετων παρτίδων αντινεογριπικών εμβολίων που κραταιές ευρωπαϊκές χώρες χρεώθηκαν τον Ιανουάριο του 2009 ? Μήπως είναι πλέον γεγονός η εμπορευματοποίηση της υγείας με επιχείρημα το φόβο?