Επιστροφή φόρου: Χριστούγεννα και αν…

euro1Γολγοθάς για χιλιάδες φορολογούμενους η επιστροφή φόρου μετά και το μπλάκ άουτ της ηλεκτρονικής εφαρμογής για τις διασταυρώσεις τυχόν ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Με βάση τον προγραμματισμό οι φορολογούμενοι με πιστωτικό εκκαθαριστικό θα έπρεπε να έχουν αρχίσει ήδη από τον Αύγουστο να λαμβάνουν στους λογαριασμούς τους την επιστροφή φόρου που δικαιούνται. Μετά τα νέα προβλήματα στη λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής είναι εξαιρετικά αμφίβολο πλέον εάν θα γίνουν επιστροφές φόρων πριν από τα Χριστούγεννα καθώς από τις 30 Σεπτεμβρίου ενεργοποιείται και πάλι η παλαιότερη απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων η οποία προβλέπει συμψηφισμό του φόρου με τον προς επιστροφή φόρο.

Το πάγωμα της επιστροφής φόρου αφορά όχι μόνο ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες αλλά και συνταξιούχους και μισθωτούς. Κι αυτό ενώ στην περίπτωση των τελευταίων, την ευθύνη για τις ασφαλιστικές εισφορές την έχουν οι εργοδότες και λογικά δεν θα υπήρχε κανένας λόγος καθυστέρησης.

thetoc.gr