Επιμελητήριο Δράμας: Πρόγραμμα «Εξυπνη Εξειδίκευση»: Δράση 4.3. Κινητικότητα – μεταφορά τεχνογνωσίας Επίσκεψη Βουλγάρων Επιχειρηματιών στην ΠΕ Δράμας

EPIMELITIRIOΤο Επιμελητήριο Δράμας στο πλαίσιο του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Βουλγαρία 2007-2013», υλοποιεί το Στρατηγικό Έργο “Smart Specialization”. Το Έργο αφορά στην ανάπτυξη μιας ενιαίας Έξυπνης Περιφερειακής Εξειδίκευσης για τη διασυνοριακή περιοχή, σύμφωνα με τη στρατηγική «Ευρώπη 2020» και τις προτάσεις κανονισμών της Πολιτικής Συνοχής 2014-2020. Στόχος του Έργου είναι να προσδιοριστούν οι στοχευμένες επενδυτικές προτεραιότητες για τη διασυνοριακή περιοχή και σχετικές δράσεις που απορρέουν από αυτές για την στήριξη της αριστείας στην επιχειρηματικότητα, την έρευνα και την καινοτομία.

Στο πλαίσιο αυτό, το Επιμελητήριο Δράμας, ως εταίρος του έργου και υπεύθυνος υλοποίησης της Δράσης 4.3 Διασυνοριακή Κινητικότητα – Μεταφορά Τεχνογνωσίας για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η δράση περιέχει επισκέψεις Ελλήνων επιχειρηματιών στη Βουλγαρία και αντίστοιχες επισκέψεις Βουλγάρων επιχειρηματιών στην περιοχή της Δράμας.

Το πρώτο σκέλος της Δράσης θα υλοποιηθεί από τις 7 έως 10 Ιουλίου με την επίσκεψη Βουλγάρων επιχειρηματιών από την περιοχή του Χαρμανλί και Χάσκοβο. Εκπρόσωποι δέκα επιχειρήσεων έχουν εκδηλώσει συγκεκριμένο ενδιαφέρον για κλάδους επιχειρηματικότητας που ευδοκιμούν στην ΠΕ Δράμας. Εχουν κανονιστεί οι συναντήσεις και το Επιμελητήριο Δράμας είναι έτοιμο για την υλοποίηση της δράσης.

Οσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην δράση να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους επικοινωνώντας με τον κύριο Αλκή Παπαδημητρίου στο 2521022750.
Για το Επιμελητήριο Δράμας
Ο Πρόεδρος
Στέφανος Α. Γεωργιάδης