Επίσκεψη Κυριάκου Χαρακίδη στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης – 4500 εκπαιδευόμενοι – 270 τμήματα

???????????????????????????????Χιλιάδες είναι οι Δραμινοί πολίτες, που επωφελούνται των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που προσφέρει το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του δήμου Δράμας, με σκοπό τη βελτίωση των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους, έτσι ώστε να διαμορφώσουν ακόμη καλύτερα την προσωπικότητά τους και να ενδυναμώσουν την ιδιότητά τους ως πολίτες.
Τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης, επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης ο δήμαρχός μας, Κυριάκος Χαρακίδης και μάλιστα παρακολούθησε μέρος του μαθήματος, στο τμήμα ισπανικών.
Διαβεβαίωσε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ότι την επόμενη χρονιά θα είναι διαθέσιμα γι’ αυτούς διάφορα εργαστήρια που θα λειτουργήσουν στο νέο Πνευματικό Κέντρο που κατασκευάζεται στη θέση του παλιού δημαρχείου της πόλης.
Στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης λειτούργησαν φέτος 269 τμήματα, τα οποία παρακολούθησαν περίπου 4500 εκπαιδευόμενοι. Μεγαλύτερη συμμετοχή είχαν τα τμήματα Ξένων Γλωσσών και Νέων Τεχνολογιών, ενώ ιδιαίτερα αυξημένο ήταν το ενδιαφέρον για τα τμήματα Οικονομίας – Επιχειρηματικότητας, Ποιότητας Ζωής – Περιβάλλοντος, Κοινωνικών Δεξιοτήτων και Δράσεων, Πολιτισμού και Τέχνης.
Νέα προγράμματα τοπικής εμβέλειας θα ενταχθούν το επόμενο διάστημα στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ενώ τα προγράμματα ξένων γλωσσών θα λειτουργήσουν σε υψηλότερο επίπεδο.
Μία επίσης πολύ σημαντική επιτυχία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης, είναι οι αποκεντρωμένες δράσεις ορισμένων προγραμμάτων (αγωγή υγείας, ξένες γλώσσες κτλ), οι οποίες υλοποιούνται στις έδρες τοπικών κοινοτήτων (ΚΑΠΗ, πολιτιστικοί σύλλογοι).

Γραφείο Τύπου