«Εμείς τον Ολυμπιακό τον είχαμε σαν γκόμενα»!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ δήλωση από παλαίμαχο άσο του ΠΑΟΚ ενόψει του ντέρμπι, ενώ αποκάλυψε πως μικρός ήταν φίλαθλος των Πειραιωτών. Διαβάστε την συνέντευξή του…

312afentoulidis1

Ο ΠΑΟΚ τίμησε τον Ανέστη Αφεντουλίδη στο ματς με τον Πανθρακικό για την προσφορά του στην ομάδα από το 1965 έως το 1970. Σε αυτό το διάστημα έπαιξε σε 158 ματς και πέτυχε 58 γκολ!

Λίγες μέρες πριν κλείσει τα 73 του χρόνια, εξιστόρησε στα «Σπορ του Βορρά» στιγμές από το ένδοξο παρελθόν του στον Δικέφαλο, που συνδέθηκε και με τα πολλά γκολ που είχε πετύχει κατά του Ολυμπιακού!

Ο βετεράνος άσος του ΠΑΟΚ ρωτήθηκε αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να παραμείνει πρώτος και μετά το αυριανό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και είπε: «Μακάρι να παραμείνει! Κάνω την προσευχή μου στην Παναγία, όπως λέει και ο Αναστασιάδης. Κοιτάξτε, εμείς τότε τον Ολυμπιακό τον είχαμε «γκόμενα» που λέμε. Με πάθος και καρδιά λέγαμε θα κερδίσουμε και το κάναμε. Είχαμε βέβαια και μεγάλο πριμ, 10.000 δραχμές το παιχνίδι.

Κέρδιζες τον Πανιώνιο κι έπαιρνες 2.500, έχανες, δεν έπαιρνες δραχμή. Και με Ολυμπιακό έπαιρνες 10.000! Όταν έβαζα γκολ στο Καραϊσκάκη, ο Ζαντέρογλου μου έλεγε « πάλι εσύ μας έκανες το γκολ» κι εγώ γελούσα»… Με είχε φοβηθεί το μάτι τους και όσο και να με πρόσεχαν, έβρισκα τον τρόπο να σκοράρω κατά του Ολυμπιακού».

Ο Αφεντουλίδης αποκάλυψε ότι μικρός ήταν Ολυμπιακός! «Πιτσιρικάς ήμουν Ολυμπιακός! Τότε με Υφαντή, Θεοδωρίδη και άλλους. Οταν με πήρε όμως στην ομάδα του ο ΠΑΟΚ, έγινα ΠΑΟΚτσής μέχρι κόκαλο! Αν δεθείς με τον ΠΑΟΚ, αλλάζεις και ομάδα που λένε», τόνισε.