«Ελλάδα: Το νέο πρόσωπο της Ευρώπης»

1604307Με τον Αλέξη Τσίπρα στο εξώφυλλο και τον τίτλο «Ελλάδα: Το νέο πρόσωπο της Ευρώπης»κυκλοφορεί σήμερα θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα η γαλλική «Liberation».
«Η μεγάλη νίκη του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει νέες προοπτικές στη χώρα και δίνει ελπίδα για αλλαγή κατεύθυνσης στην ευρωπαϊκή πολιτική της λιτότητας» σχολιάζει η εφημερίδα στο εξώφυλλο.

«Συγχαίρω τον Αλέξη Τσίπρα για την εκλογική νίκη» τονίζει απόψε, σε μια πρώτη αντίδρασή του για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα, ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Βέρνερ Φάιμαν, προσθέτοντας ότι η αυστριακή κυβέρνηση θα συνεργαστεί εποικοδομητικά με τη νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί στην Ελλάδα.

Ο Αυστριακός καγκελάριος δηλώνει πεπεισμένος πως στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ως κοινότητα κοινής μοίρας, θα πρέπει να βρεθεί μια κοινή βάση στον αγώνα κατά της ανεργίας και της φτώχειας, και θεωρεί ότι και η νέα ελληνική κυβέρνηση θα τηρήσει τις συμφωνίες με την ΕΕ.

Τόνισε επιπλέον ότι «μια σταθερή Ελλάδα σε μια κοινή νομισματική ζώνη είναι προς συμφέρον όλων μας».

«Η ελπίδα έρχεται, ο φόβος πάει. ΣΥΡΙΖΑ, Ποδέμος: θα νικήσουμε» είπε ο επικεφαλής του κινήματος  Πάμπλο Ιγκλέσιας, μιλώντας ενώπιον περίπου 8.000 στελεχών του Podemos στη Βαλένθια, στην ανατολική Ισπανία.

«Στην Ελλάδα απόψε το ακούμε ήδη: “τικ τακ, τικ τακ, τικ τακ”» συνέχισε, για να δείξει παραστατικά την «αντίστροφη μέτρηση» προς την αλλαγή, όπως ανέφερε.

«Το ίδιο θέλουμε να ακούσουμε πολύ σύντομα και στην Ισπανία» πρόσθεσε ο Ιγκλέσιας, ο οποίος είχε επισκεφθεί την Αθήνα την Πέμπτη για να λάβει μέρος στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Ισπανοί θα κληθούν στις κάλπες τον Μάιο για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και κατόπιν τον Νοέμβριο -τουλάχιστον με βάση το μέχρι στιγμής, επίσημο χρονοδιάγραμμα- για τις βουλευτικές.