Δύο υποψήφιοι για την προεδρία της Δημοκρατίας

proedriko_25092014105926

 

Δύο ονόματα υποψήφιων για την Προεδρία της Δημοκρατίας εμφανίστηκαν τις τελευταίες ώρες ,ενώ φουντώνουν οι διεργασίες για την εκλογή του πρώτου πολίτη της χώρας νωρίτερα από την αρχική σχεδίαση της κυβέρνησης.

Είναι τα ονόματα: Βασίλης Σκουρής και Νικηφόρος Διαμαντούρος.

Ο κ. Βασίλης Σκουρής είναι καθηγητής Δημοσίου Δικαίου και από το 2003 είναι Πρόεδρος του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με έδρα το Λουξεμβούργο Διετέλεσε υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών δύο φορές, το 1989 και το 1996

Είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Νικηφόρος Διαμαντούρος πρόσφατα εξελέγη Ακαδημαϊκός και ήταν ο πρώτος Συνήγορος του Πολίτη το 1998. Από το 2003 μέχρι το 2013 ήταν Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής.

Και οι δύο εμφανίζονται να έχουν επιλεγεί για να είναι μεταξύ των υποψηφίων που συζητούν ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος προκειμένου να διαμορφώσουν την τελική πρόταση τους για το πρόσωπο που θα επιλέξουν οι βουλευτές για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Είναι μη πολιτικά πρόσωπα τα οποία όμως κινούνται στις παρυφές της πολιτικής λειτουργίας με γνώσεις ώστε να διαχειριστούν θέματα αρμοδιότητας  της Προεδρίας της Δημοκρατίας Επίσης πλεονέκτημα τους είναι ότι έχουν μεγάλη πείρα σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου είναι και αρκετά γνωστοί.