Δικαιώθηκε πρώην εργαζόμενος της ΔΕΥΑΚ Καβάλας… Πήγαν να κάνουν κατάσχεση στο ταμείο

kavala deiak grafΑναστάτωση επικράτησε χθες το πρωί και το μεσημέρι στα γραφεία της ΔΕΥΑΚ στη δημοτική αγορά και στην έδρα της επιχείρησης στο κτήριο της ΛΟΡΝΤ. Δικηγόρος μαζί με δικαστικό επιμελητή προσπάθησε να εκτελέσει προσωρινή διαταγή του μονομελούς Καβάλας, με την οποία η ΔΕΥΑΚ πρέπει να πληρώσει σε εργαζόμενό της ποσό 21.000 ευρώ.

Πρόκειται για ιστορία που αναφέρεται στα έτη 2011 και 2012, αφορά συνολικά εννέα εργαζόμενους της ΔΕΥΑΚ. Είχαν προσληφθεί ως ΑμεΑ με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Στη συνέχεια η σύμβαση τους μετετράπη σε σύμβαση αορίστου ώσπου απολύθηκαν. Η απόλυσή τους κρίθηκε από δικαστήριο άκυρη. Επαναπροσλήφθηκαν με όρους ότι παραιτούνται από κάθε άλλη αξίωση. Ένας από τους εννιά προσληφθέντες προσέφυγε στο δικαστήριο ισχυριζόμενος ότι παραιτήθηκε από κάθε άλλη αξίωση πιεζόμενος από τη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ.

Το δικαστήριο τον δικαίωσε, έτσι του δίνει τη δυνατότητα να πάρει από την επιχείρηση ποσό 21.000 ευρώ.
Ο εργαζόμενος αυτός προχώρησε πρώτος εξασφαλίζοντας πρόσφατα σχετικά την προσωρινή διαταγή. Τον δρόμο θ΄ ακολουθήσουν και οι οκτώ ακόμη εργαζόμενοι που περίμεναν όπως φαίνεται να δούνε την εξέλιξη που θα παρουσιάσει η προσφυγή του συναδέλφου τους.
Η ΔΕΥΑΚ προσπάθησε να ακυρώσει την προσωρινή διαταγή εξηγώντας ότι εκείνη που μετρά είναι η τελεσίδικη δικαστική απόφαση. Δεν τα κατάφερε. Η πλευρά του εργαζόμενου ακολούθησε επιθετική πολιτική με αποτέλεσμα μετά από πολλές συζητήσεις τις προηγούμενες ημέρες να φτάσει χθες στο ταμείο της επιχείρησης αναζητώντας χρήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες βρήκε ποσό μόνο 500 ευρώ και αποχώρησε χωρίς καμιά περαιτέρω ενέργεια. Ωστόσο από την ερχόμενη Δευτέρα η πλευρά του εργαζόμενου – ο δικηγόρος του – υποστηρίζει ότι θα συνεχίσει τη διαδικασία κάνοντας κατάσχεση στον εξοπλισμό της ΔΕΥΑΚ.
Η διοίκηση της δημοτικής επιχείρησης εμφανίζεται ιδιαίτερα απογοητευμένη για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται από έναν εργαζόμενό της, εξηγώντας πόσο δύσκολη είναι η οικονομική της θέση και πόσο θα γίνει ακόμη δυσκολότερη αν πληρώσει άμεσα τα χρήματα για τα οποία ο εργαζόμενος δικαιώθηκε.       proininews.gr