“Διέγραψα το αρχείο με εντολή υπουργού”- Μαρτυρία φωτιά

Με την κατάθεση του Γιώργου Αγγελόπουλου, ο οποίος ήταν στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για θέματα πληροφορικής, συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα η δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο για της υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Την επίμαχη λίστα ο Γ. Αγγελόπουλος είπε ότι του την έδωσε ο πρώην υπουργός το τελευταίο διάστημα του 2010. Ο μάρτυρας, ο οποίος εργαζόταν στο πλευρό του ως υπεύθυνος σε θέματα πληροφορικής ήταν αυτός που έλαβε εντολή από τον κ. Παπακωνσταντίνου να βρει τους 20 μεγαλύτερους κατάθετες.

ImageHandler (1)
Συγκεκριμένα, όταν παρελήφθη από τον πρώην υπουργό το αρχικό cd με την αποκαλούμενη λίστα Λαγκάρντ, πήρε εντολή από τον Γ. Παπακωνσταντίνου να ψάξει τα είκοσι μεγαλύτερα ποσά της λίστας και το συνολικό ύψος των καταθέσεων.

Πρόεδρος: Ποια ήταν η μεγαλύτερη κατάθεση που είδατε;
Μάρτυρας: Πεντακόσια εκατομμύρια δολάρια
Πρόεδρος: Οι άλλοι τι καταθέσεις είχαν;
Μάρτυρας: Είκοσι εκατομμύρια δολάρια
Πρόεδρος: Φτωχαδάκια οι υπόλοιποι

Την επίμαχη λίστα ο Γ. Αγγελόπουλος είπε ότι του την έδωσε ο πρώην υπουργός το τελευταίο διάστημα του 2010.

«Οταν τον ενημέρωσα», πρόσθεσε ο μάρτυρας, «για το ποσό των καταθέσεων που ήταν συνολικά περίπου δύο δισ. δολάρια, μου είπε ο πρώην υπουργός: ό,τι έκανες στον σκληρό δίσκο διάγραψέ το». «Κι αυτό γιατί εκείνος για λόγους ασφάλειας είχε αντιγράψει το περιεχόμενο του CD στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του».

Ο Γ. Αγγελοπουλος είπε ότι τότε δεν γνώριζε τίποτα για λίστα. Συνέδεσε τη δουλειά που είχε κάνει μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

zougla.gr