Δημήτρης Κυριαζίδης: Αναφορικά με την Μονάδα Απεξάρτησης του ΟΚΑΝΑ στην Δράμα

kiriazidis-vouliΜετά από συντονισμένες ενέργειες, αλλεπάλληλες επαφές αλλά και πιέσεις του Αν. Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Ν.Δ., Τομεάρχη Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Βουλευτή Δράμας κ. Δημήτρη Κυριαζίδη, ικανοποιήθηκε από το Υπουργείο Υγείας, περί τα τέλη του προηγουμένου έτους, ένα πάγιο κοινωνικό αίτημα των συμπολιτών μας για ίδρυση και λειτουργία Μονάδας Απεξάρτησης του ΟΚΑΝΑ στην Δράμα. Η εν λόγω μονάδα, η οποία απευθύνεται στα εξαρτημένα άτομα τόσο του Νομού μας όσο και της ευρύτερης περιοχής, στεγάζεται σε αυτοτελή και πλήρως ανεξάρτητο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, ενώ αυτή εξοπλίστηκε πλήρως από πλευράς υλικοτεχνικής υποδομής.
Η πλήρης και αδιάλειπτη λειτουργία της θεραπευτικής αυτής δομής αποφέρει πολλαπλά οφέλη στους χρήζοντες άμεσης θεραπείας, αφ’ ενός ένεκα της εγγύτητας αυτής προς τον τόπο διαμονής τους, αφ’ ετέρου λόγω του σύντομου χρόνου αναμονής προς ένταξη στα υλοποιούμενα προγράμματα. Κατ’ ακολουθίαν, παρέχεται μεγάλη διευκόλυνση προς τους θεραπευομένους, οι οποίοι έως πρότινος απευθύνονταν στις αντίστοιχες βεβαρυμμένες μονάδες της Θεσσαλονίκης και των άλλων Νομών της Βορείου Ελλάδος με σοβαρές επιπτώσεις στην πορεία της απεξάρτησής τους και της εν γένει αποθεραπείας τους.
Το εγχείρημα της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας επιβάλλεται να ενισχυθεί περαιτέρω από το Υπουργείο Υγείας, με δεδομένο ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ενίσχυσης αλλά και στελέχωσης της μονάδας, οι ανάγκες της οποίας στην έναρξη της λειτουργίας της προβλέφθηκε να καλυφθούν σε ό,τι αφορά το προσωπικό αυτής, από το ανθρώπινο δυναμικό του Νοσοκομείου της Δράμας.
Εν όψει των ανωτέρω και της ανάγκης ενίσχυσης της Μονάδας Απεξάρτησης, κατατέθηκε από τον Βουλευτή, ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, σχετικά με τον έως και σήμερα απολογισμό της πρώτης λειτουργίας της Μονάδας Απεξάρτησης ΟΚΑΝΑ Ν. Δράμας, ζητώντας παράλληλα να πληροφορηθεί για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί το Υπουργείο Υγείας και οι συναρμόδιοι φορείς για την περαιτέρω ενίσχυσή της.

Από το γραφείο ενημέρωσης