Βρετανός μεγιστάνας κατέχει την «Αγία Τριάδα» των αυτοκινήτων

Ένας πολυ-εκατομμυριούχος από το East Midlands της Αγγλίας, πιστεύεται ότι είναι ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που κατέχει την «Αγία Τριάδα» των hypercars, συνολικής αξίας άνω των 3 εκατομμυρίων λιρών.

Ο επιχειρηματίας Paul Bailey κατείχε ήδη την McLaren P1 αξίας 866,000 λιρών και σε μία μόνο ημέρα, προσέθεσε τη Porsche 918 Spyder και την LaFerrari, τριπλασιάζοντας την πανάκριβη συλλογή των hypercar του σε λίγες ώρες.

'Holy Trinity': Paul Bailey drives his white Porsche 918 (left) while his wife Selena drives his Ferrari LaFerrari (right) with a friend in his McLaren P1 behind. The cars have a combined worth of more than £3million

Ο εν λόγω κύριος πήγε με τη σύζυγό του και έναν φίλο του να πάρουν την Ferrari, την οποία είχε παραγγείλει πριν δύο χρόνια, πριν πραγματοποιήσει ένα ταξίδι 200 μιλίων στο Κέιμπριτζ για να πάρει την περιορισμένη έκδοση της Porsche.

Life of luxury: Paul Bailey, 55, and 49-year-old wife Selena, pictured in their new LaFerrari, made £28million when they sold their telecommunications business in 2012

Τα τρία οχήματα, φτάνουν σε κορυφαίες ταχύτητες άνω των 200 μίλια/ώρα και δικαίως θεωρούνται hypercars.

Ο κύριος και η κυρία Bailey, των οποίων το σπίτι στο Rutland πιστεύεται ότι αξίζει περισσότερο από 1 εκατομμύριο λίρες, έκαναν την περιουσία τους, όταν πούλησαν την εταιρεία επικοινωνιών που είχαν ιδρύσει για 28 εκατ. λίρες το 2012.

«Ζω μια πολύ σουρεαλιστική ζωή και το γεγονός ότι είμαι ο πρώτος που κατέχει αυτά τα τρία αυτοκίνητα είναι επίσης σουρεαλιστικό», αναφέρει ο Bailey.

«Είναι πάρα πολύ νωρίς για να πω ποιο είναι το καλύτερο από τα τρία, δεδομένου ότι όλα είναι απίστευτα. Θα είμαι σε θέση να έχω ολοκληρωμένη άποψη, όταν τα οδηγήσω στην πίστα».

Τα τρία νέα αυτά αποκτήματα έχουν συνδυασμένη ιπποδύναμη των 2.740 και μπορούν να φτάσουν τα 62 μίλια/ώρα σε λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα. Όλα έχουν κορυφαία ταχύτητα πάνω από 200 μίλια/ώρα.

Η McLaren P1 κοστίζει 866,000 λίρες, η LaFerrari της Ferrari 1,2 εκατ. λίρες και η Porsche 918 Spyder είναι διαθέσιμη από 500,000 λίρες, αλλά το μοντέλο του Bailey κοστίζει από 780,000 λίρες.

Cruising: Mr Bailey drove his £866,000 McLaren supercar, right, from his home in Rutland, East Midlands, to a Ferrari dealership in Nottingham where he picked up his limited edition Ferrari LaFerrari, left

Pit stop: The couple then drove Mr Bailey's friend more than 100 miles to the Porsche dealership in Cambridge, where they added their new Porsche 918 Spyder, pictured, to their impressive car collection

Worth the wait: Mr Bailey, pictured inside his Ferrari, ordered the £1.2million hypercar about two years ago

 

'Amazing': Paul Bailey (centre) and his wife Selena on the day he picked up his Porsche 918 from the dealer

Only the best: Mr Bailey was offered one of the first five LaFerraris in the UK, but waited for customisation

Big reveal: Mr and Mrs Bailey take the wraps of their new La Ferrari - one of only 499 that will be produced

Personalised: The licence plate on Mr Bailey's McLaren's P1 shows off his name and the model of the car

Eye-catching: The McLaren P1, pictured, attracts attention from passersby when it is driven by the Baileys

Striking: Mr Bailey's McLaren P1, pictured, will be added to his fleet of more than 30 luxury car