Από ενός έτους χρησιμοποιούν συσκευές με οθόνες αφής.

1

Από ενός έτους μπορούν πλέον τα παιδιά να χρησιμοποιούν συσκευές με οθόνες αφής, πιστοποιεί νέα έρευνα. Μέχρι μάλιστα να γίνουν δύο ετών, έχουν την δυνατότητα να χειριστούν μια συσκευή εξολοκλήρου.

«Σκουπίζουν» την οθόνη, ξεκληδώνουν και ασχολούνται με τα κινητά ή τα τάμπλετ, απάντησε η μεγάλη πλειοψηφία των γονιών που συμμετείχαν στην έρευνα.
Μάλιστα ειδικοί καταλήγουν ότι αντίθετα με την πιο διαδεδομένη αντίληψη που λέει πως κάτι τέτοιο είναι επιβλαβές για τα παιδιά, το να ασχολούνται με τις συσκευές αυτές είναι εξίσου καλό με οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα, ψυχαγωγική ή εκπαιδευτική.

Το 87% των γονιών δήλωσε ότι δίνει το κινητό του ή το τάμπλετ του στο παιδί για να παίξει, ενώ οι μισοί από αυτούς πρόσθεσαν ότι το μικρό ξεκλειδώνει μόνο του την συσκευή.

Η έρευνα, που δημοσιοποιήθηκε στα Αρχεία Ασθενειών στην Παιδική Ηλικία, επισημαίνει: «Οι διαδραστικές εφαρμογές με οθόνες αφής, προσφέρουν ένα επίπεδο ενασχόλησης για το οποίο δεν υπάρχει προηγούμενη εμπειρία με άλλα μέσα, αλλά μοιάζει με το παραδοσιακό παιχνίδι. Αυτό ανοίγει νέες δυνατότητες, για την ανάπτυξη όσο και για την έγκαιρη παρέμβαση σε παιδιά που ανήκουν σε ομάδες “υψηλού κινδύνου”».

Ωστόσο η έρευνα δεν απαντά σε ερωτήματα κατά πόσο η ακτινοβολία επιδρά αρνητικά στην υγεία, ή το γεγονός ότι υπάρχει το ενδεχόμενο της πληρους εξάρτησης μετά από λίγο καιρό, όπως ακριβώς συμβαίνει με κάποιες χρήσης του διαδυκτίου.