Αποδοκιμασίες για υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

ImageHandler

Βόλος: «Ξεπουλημένε» φώναζαν στον Δρίτσα μέλη της ΛΑΕ και του ΕΠΑΜ – Στην Κάρπαθο, στο μνημόσυνο του Κώστα Ηλιάκη, κάτοικοι τους αποκάλεσαν «ψεύτες» και «κλέφτες» – Δάσκαλοι και καθηγητές κατά Φίλη σε εκδήλωση στην Καλλιθέα – Αντιεξουσιαστές ακύρωσαν εκδήλωση με ομιλητή τον Σκουρλέτη

Με συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα, έγιναν σήμερα τα αποκαλυπτήρια της τοιχογραφίας των Urbanact, που σηματοδοτούσαν και την έναρξη της ναυτικής εβδομάδας στο Βόλο.

Μέσα στο χώρο του λιμανιού συγκεντρώθηκαν μέλη της ΛΑΕ και του ΕΠΑΜ, ανήρτησαν πανό και φώναζαν συνθήματα κατά του υπουργού.

Σημείο αιχμής ήταν η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, ενώ απηύθυναν συνθήματα κατά του κ. Δρίτσα, όπως «να φύγεις από εδώ», «ξεπουλημένε», «το λιμάνι δεν πουλιέται», «φάγαμε καπνογόνα για να σας βγάλουμε και είστε ό,τι χειρότερο έχουμε δει» κ.ά.

Νωρίτερα, αντιμέτωποι με εξαγριωμένους κατοίκους της Καρπάθου ήρθαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, οι οποίοι έδωσαν το «παρών» στο μνημόσυνο του Κώστα Ηλιάκη.

Την ώρα της κατάθεσης στεφάνου, οι κάτοικοι αποδοκίμασαν τους βουλευτές, αποκαλώντας τους «ψεύτες» και «κλέφτες» και χρειάστηκε η παρέμβαση του αδελφού του αδικοχαμένου αεροπόρου μας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα!

Είχαν προηγηθεί άλλα δύο επεισόδια με υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα και συγκεκριμένα με τους Νίκο Φίλη και Πάνο Σκουρλέτη.

Πιο αναλυτικά, το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Παιδείας έγινε δέκτης αποδοκιμασιών από εκπαιδευτικούς σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλλιθέα. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές αποδοκίμασαν τον υπουργό και επιχείρησαν επίσης να μπουν στο κτίριο όπου θα παραχωρούσε την ομιλία του. Ωστόσο, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονταν στο σημείο προσπάθησαν να τους εμποδίσουν με αποτέλεσμα να «ανάψουν» τα αίματα και να υπάρξει ένταση.

Στην περίπτωση του κ. Σκουρλέτη, η εκδήλωση στην οποία ήταν προγραμματισμένο να συμμετάσχει ακυρώθηκε, έπειτα από κατάληψη αντιεξουσιαστών στο κτίριο όπου επρόκειτο να γίνει.

Ο υπουργός Ενέργειας ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει στον δημοτικό κινηματογράφο «Νέα Ελβετία» (πρώην «Λoυίζα») στο Βύρωνα, ωστόσο, μια ομάδα αντιεξουσιαστών κατέλαβε το κτίριο με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η εκδήλωση. Σε ανακοίνωσή τους, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Indymedia, οι αντιεξουσιαστές καταγγέλλουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τα μέλη του και δηλώνουν ότι είναι ανεπιθύμητοι σε κάθε γειτονιά.
protothema.gr