Απάντηση του Διοικητή του Γ.Ν. Δράμας στο Σωματείο Εργαζομένων

nosokomio-dramasΗ πλήρωση ενός μέλους στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας προκάλεσε την αντίδραση του σωματείου εργαζομένων. Η διοίκηση ισχυρίζεται, ότι η θέση δεν καλύφθηκε αξιοκρατικά αλλά μεθοδευμένα.

Σύμφωνα με όσα επιτάσσει ο νόμος, αξιοκρατικά  και χωρίς μεθόδευση έγινε η πλήρωση της θέσης δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κώστας Τρέντσιος.

«Εμείς σαν διοίκηση πήραμε μία απόφαση για την συμπλήρωση της θέσης στο υπηρεσιακό συμβούλιο, η θητεία του οποίου λήγει στο τέλος του έτους, με βάση τον νόμο που δίνει το δικαίωμα στην διοίκηση, από έναν κατάλογο 10 ατόμων να επιλέξει αυτό το άτομο, που πληρεί τις προϋποθέσεις. Αυτό κάναμε.

Οι διαμαρτυρίες και οι ενστάσεις του σωματείου είναι θεμιτές, καθώς προσπαθεί να προασπίσει τα συμφέροντα των εργαζομένων, έχοντας υπ όψιν ότι στο παρελθόν εκείνο το οποίο έπαιζε μεγαλύτερο ρόλο, ήταν η προϋπηρεσία. Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι σαφές στον νέο νόμο που μάλιστα ψηφίστηκε το 2013.

Εμείς θεωρήσαμε ότι η επιλογή πρέπει να γίνει με αυτόν τον τρόπο, βλέποντας και σε βάθος χρόνου τι μπορεί να γίνει στο Νοσοκομείο …… Λάβαμε την απόφαση που θεωρήσαμε καλύτερη…. Αν κάποιος ή κάποιοι αδικούνται εντός ή εκτός εισαγωγικών είναι κατανοητό και συμβαίνει σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις….. Η επιλογή μας είχε ως γνώμονα το συμφέρον του Νοσοκομείου.»
dramini.gr