Αντιδράσεις για την ψήφο εμπιστοσύνης

Αντιδράσεις από όλα τα κόμματα προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Η ΔΗΜΑΡ κάνει λόγο για…
ομολογία αδυναμίας, το ΚΚΕ μίλησε για πολιτικά παιχνίδια, ενώ οι ΑΝΕΛ χαρακτήρισαν ως καταρρέουσα τη συγκυβέρνηση.

«Η ”φυγή προς τα εμπρός” που επιχειρεί το κυβερνητικό επιτελείο – με ανοικτά τα κοινωνικά μέτωπα και την οικονομία στο τέλμα της ύφεσης- δεν είναι λύση. Είναι ομολογία αδυναμίας», ανέφερε η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ, στην οποία τονίζεται ότι με την απόφασή της η κυβέρνηση επιδιώκει να συσπειρώσει τους βουλευτές των κομμάτων που τη συγκροτούν και να ανασχέσει τις φυγόκεντρες τάσεις.

«Ο λαός δεν πρέπει να δείξει καμία αναμονή, καμία ανοχή στην κυβέρνηση και τα πολιτικά παιχνίδια γύρω από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας», αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ, που προσθέτει: «Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η αμείωτη συνέχιση και κλιμάκωση της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής. Ο λαός χρειάζεται να οργανώσει την πάλη του, να πάρει μαζικά μέρος στους αγώνες, με ισχυρό ΚΚΕ παντού».

Ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, χαρακτήρισε ως καταρρέουσα τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι «δεν τη σώζει ούτε η επικοινωνιακή ψήφος εμπιστοσύνης των 156 ναι σε όλα βουλευτών της. Δεν θα ξεφύγουν».

«Δεν θα βρουν τους 180, θα γίνουν οι εκλογές, ο λαός θα τους αποπέμψει και η Ελλάδα θα ανακτήσει την εθνική της κυριαρχία και οι Έλληνες τη ζωή που τους αξίζει», πρόσθεσε ακόμη ο κ. Κουίκ…