Ακατάλληλη αίθουσα στο δημοτικό σχολείου στην Νέα Περάμουλόγω…έντονης οσμής πετρελαίου

PERAMOSΚλιμάκιο της Διεύθυνσης Υγείας Καβάλας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο της Νέας Περάμου. Η επίσκεψη έγινε προκειμένου να πραγματοποιηθεί έλεγχος σε αίθουσα του σχολείου, στην οποία τα παιδιά της πρώτης δημοτικού κλήθηκαν να κάνουν μάθημα ενώ αυτή βρίσκεται δίπλα, αλλά και επικοινωνεί με πόρτα με το λεβητοστάσιο του σχολείου.

Ο λόγος που τα παιδιά μπήκαν στην συγκεκριμένη αίθουσα, ήταν το ότι εκτελούνται κάποιες εργασίες. Η έντονη οσμή πετρελαίου που παρατηρούνταν, οδήγησε τους γονείς σε καταγγελία και έτσι κινήθηκε η όλη διαδικασία.

Τελικά το κλιμάκιο έκρινε την αίθουσα εντελώς ακατάλληλη για μάθημα ενώ και η πρωτοβάθμια διέταξε να μεταφερθούν τα παιδιά σε άλλη αίθουσα στην εκκλησία όπου γειτνιάζει το σχολείο, για μόλις 1 μήνα μέχρι την ολοκλήρωση των έργων.

Βέβαια θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ύστερα από επικοινωνία που είχαμε με κατοίκους της περιοχής διαπιστώσαμε, ουσιαστικά, το όλο θέμα βγήκε στην επιφάνεια ύστερα από τις έντονες διαμαρτυρίες μιας μητέρας μαθητή, η οποία μάλιστα μίλησε σε έντονο ύφος προς τους υπεύθυνους του σχολείου προειδοποιώντας τους ότι θα καταφύγει ακόμη και στον εισαγγελέα. Επίσης, πληροφορηθήκαμε ότι η συγκεκριμένη αίθουσα έχει χρησιμοποιηθεί και κατά το παρελθόν, για δυο τουλάχιστο χρόνια, ενώ πέρυσι δεν χρησιμοποιήθηκε λόγω της λειτουργίας του ολοήμερου.

Πάντως, κατά τις χρονιές που η αίθουσα χρησιμοποιούνταν, γονείς είχαν προειδοποιήσει για την ακαταλληλότητα της συγκεκριμένης αίθουσας.

Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το θέμα, ωστόσο, το πρόβλημα απασχόλησε την διοίκηση και προσωπικά τον δήμαρχο Παγγαίου Φίλιππο Αναστασιάδη και χτες το βράδυ σε συνεργασία του με παράγοντες του δήμου και εκπροσώπων των γονέων και του σχολείου βρέθηκε άμεση και αποδεκτή λύση.

Όπως αναφέρει το paggeosos.blogspot.com, αντί οι μαθητές να μεταφερθούν στην αίθουσα της εκκλησίας (πρώτη σκέψη) αποφασίστηκε οι μαθητές να μεταφερθούν στην αίθουσα των καθηγητών στο ίδιο κτήριο και οι αίθουσα των καθηγητών προσωρινά να μεταφερθεί στον συγκεκριμένο χώρο. Όπως είναι γνωστό περίπου σε ένα μήνα θα ολοκληρωθούν τα έργα και το νέο σχολείο θα παραδοθεί και όλα θα λυθούν.

kavalapress.gr