Αισθητά βελτιώθηκε η εικόνα της Καλαμίτσας μετά τις εργασίες καθαρισμού

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΛΑΜΙΤΣΑΣ (4)Η Διεύθυνση Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας, σε συνεργασία με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας και το Ναυτικό Όμιλο Καβάλας, συνεχίζει να αναδεικνύει τη σημασία του εθελοντισμού μεταφέροντας το μήνυμα για το σεβασμό στη φύση και την προστασία του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο λοιπόν της πανελλαδικής εθελοντικής δράσης καθαρισμού «Let’s do it Greece» που πραγματοποιήθηκε και στο Δήμο μας την Κυριακή 26 Απριλίου, αλλά και με αφορμή τη διεξαγωγή του παγκόσμιου πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας, FINN WORLD MASTERS 2015 από τις 22 έως και 29 Μαΐου 2015 πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη εκστρατεία καθαρισμού και ευπρεπισμού της Καλαμίτσας.

Στελέχη του Ν.Ο.Κ. με τη συνδρομή του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας και την απαραίτητη υποστήριξη της Διεύθυνσης Ποιότητας Ζωής προχώρησαν στην απομάκρυνση παλιών και εγκαταλελειμμένων σκαφών, στην αποψίλωση των χόρτων και γενικότερα στον καθαρισμό της περιοχής κατά μήκος της ακτής της Καλαμίτσας και πίσω από το ξενοδοχείο LUCY.

Η αισθητική εικόνα της παραπάνω περιοχής έχει βελτιωθεί σημαντικά ενώ ο εξωραϊσμός του χώρου ολοκληρώθηκε με την απομάκρυνση μικρής ποσότητας μπάζων και βράχων που είχαν εναποτεθεί παλιότερα.

Τίποτα πλέον δε θυμίζει τις εικόνες εγκατάλειψης που συναντούσαν επισκέπτες και τουρίστες τα προηγούμενα χρόνια. Απομένει πλέον στην ευαισθησία των δημοτών να διαφυλάξουν και να προστατέψουν το φυσικό περιβάλλον κρατώντας αναλλοίωτη την εικόνα μιας από τις ομορφότερες γωνιές της πόλης.