Έξαλλοι οι Πομάκοι με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καραγιουσούφ

Κόκκινο πανί για τους χιλιάδες Πομάκους της Θράκης αποτελεί πλέον ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Ροδόπης αιχαν. Αιτία, η η προκλητική δήλωσή του αναφορικά με τον όρο Πομάκος. Χωρίς υπεκφυγές ζήτησε όλοι οι μουσουλμάνοι να ονομάζονται Τούρκοι! «Ο κ. Καραγιουσούφ επέλεξε να συνταχθεί με τις πλέον σκοταδιστικές και ακροδεξιές αντιλήψεις μερίδας των μουσουλμάνων της Θράκης. Εξεδήλωσε την αντίθεσή του στη χρήση της λέξης Πομάκοι, σαν να μην υπάρχουν 40.000 Πομάκοι στην ελληνική Θράκη.
Με τη στάση του συνεχίζει την πολιτική της πολιτισμικής και της γλωσσικής μας γενοκτονίας, τη στιγμή που και ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν έχει κατ’ επανάληψιν αναγνωρίσει επισήμως τους Πομάκους της χώρας του» ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Πομάκων Ιμάμ Αχμέτ.
Η εμπρηστική δήλωση Καραγιουσούφ έγινε όταν κλήθηκε να σχολιάσει σε τοπικό μέσο της Κομοτηνής την τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, με την οποία προανήγγειλε προσλήψεις Πομάκων και Ρομά αστυνομικών.
Στο σχόλιό του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι όλοι οι μουσουλμανικοί πληθυσμοί της Θράκης είναι Τούρκοι, αφήνοντας ουσιαστικά στην… άκρη τον όρο Πομάκος.

«Η ύπαρξή μας έχει κατ’ επανάληψιν αναγνωρισθεί από διεθνείς οργανισμούς, από την Ευρωπαϊκή Ενωση και από τις ετήσιες αναφορές περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Η στάση του κ. Καραγιουσούφ είναι ίδια με αυτή των Γκρίζων Λύκων. Γιατί ο κ. Καραγιουσούφ δεν συμφιλιώνεται με την πραγματικότητα; Οι Πομάκοι είναι συστατικό στοιχείο της ελληνικής Θράκης, με δικό τους ανεξάντλητο ιστορικό, λαογραφικό και γλωσσικό πλούτο» τόνισε ο κ. Αχμέτ.pomakoi-thraki