Άγριο ξύλο στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ ΜΑΤ και καθαριστριών

katharistriesΣκηνές με άγριο ξύλο εκτυλίχθηκαν χθες στην είσοδο του υπουργείου Οικονομικών, λίγο αφότου έγινε γνωστή η απόφαση των Αρείου Πάγου. Δυνάμεις των ΜΑΤ συγκρούστηκαν με τις συγκεντρωμένες απολυμένες καθαρίστριες, ενώ οι φωτορεπόρτερ και οι κάμεραμεν που βρίσκονταν εκεί χτυπήθηκαν επίσης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των φωτορεπόρτερ Μάριο Λώλο, η συνάδελφός του Τατιάνα Μπόλαρη νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο, από κλωτσιές που δέχτηκε στην πλάτη από τις δυνάμεις της αστυνομίας.

Ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση του υπουργείου Οικονομικών που ζητούσε να ανασταλεί προσωρινά η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την επανατοποθέτηση των καθαριστριών που απασχολούνται στο Υπουργείο Οικονομικών με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου.

Σύμφωνα με την απόφαση, το υπουργείο Οικονομικών δεν υποχρεούται να επανατοποθετήσει προσωρινά τις καθαρίστριες. Το υπουργείο Οικονομικών είχε ζητήσει να ανασταλεί εκείνη η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που είχε κρίνει παράνομη τη διαθεσιμότητα των καθαριστριών και είχε ζητήσει την επανατοποθέτησή τους.

Λίγο μετά την γνωστοποίηση της απόφασης, αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, οι βουλευτές Γιώργος Βαρεμένος, Νάντια Βαλαβάνη, Θανάσης Πετράκος, Μαρία Τριανταφύλλου και Δημήτρης Γελαλής ανέφεραν ότι ο υπουργός Οικονομικών επικαλέσθηκε έλλειψη ενημέρωσης για την ουσία της υπόθεσης και ζήτησε λίγο χρόνο για να έχει συνάντηση και με αντιπροσωπεία των καθαριστριών.

Οι βουλευτές είπαν στον κ. Χαρδούβελη ότι για ένα ζήτημα για το οποίο απαιτείται πολιτική απόφαση δεν πρέπει να υπάρχει προσφυγή από το υπουργείο στη Δικαιοσύνη.

Η αντιπροσωπεία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε στον υπουργό Οικονομικών και το ζήτημα της «υπεραντίδρασης και δυσανάλογης χρήσης βίας» από τις δυνάμεις των ΜΑΤ και ζήτησαν την απόσυρσή τους. Από την πλευρά του ο κ. Χαρδούβελης απάντησε ότι επικοινωνήσει με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Μάλιστα, ο βουλευτής Θανάσης Πετράκος κατήγγειλε ότι τον κτύπησαν οι άνδρες των ΜΑΤ, παρότι τούς επέδειξε τη βουλευτική ταυτότητά του.

Από την πλευρά τους οι καθαρίστριες ανακοίνωσαν ότι σήμερα το πρωί θα δώσουν συνέντευξη τύπου, ενώ θα καταθέσουν έφεση κατά της απόφασης τη Δευτέρα.

protothema.gr