Συμπαράσταση για το ΚΙΦΑ Δράμας από το Σωματείο Εργαζομένων στο Γ. Νοσοκομείο Δράμας

anthropini alisida nosokomeio dramas 12 09 12Σήμερα είναι κοινή διαπίστωση ότι οι μνημονιακές πολιτικές της συγκυβέρνησης έχουν κηρύξει διωγμό στα κοινωνικά αγαθά.Η υγεία, η παιδεία, η κοινωνική ασφάλιση καταρρέουν, εκατομμύρια συμπολιτών μας δεν έχουν πρόσβαση στην δημόσια δωρεάν υγεία και οι μόνοι που χαίρονται είναι το μεγάλο κεφάλαιο και οι πολυεθνικές , που σαν αρπακτικά είναι έτοιμοι να κατασπαράξουν ότι έχει απομείνει δημόσιο.
Η κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι να επιταχύνει τη διάλυση και να κάνει ακόμη ευκολότερο το έργο τους.
Το ΚΙΦΑ Δράμας, μια αυτοδιαχειριζόμενη συλλογικότητα, στα δυόμιση χρόνια λειτουργίας του έχει βοηθήσει χιλιάδες συμπολίτες μας οι οποίοι είναι ανασφάλιστοι να έχουν πρόσβαση τόσο στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και στο φάρμακο όσο και στην δευτεροβάθμια υγεία με τις συνεχείς παρεμβάσεις των εθελοντών στις διοικήσεις των νοσοκομείων προκειμένου να παράσχουν περίθαλψη σ’ αυτούς που την έχουν ανάγκη. Επίσης και ασφαλισμένοι οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν φάρμακα, φυλακισμένοι, μετανάστες από το κέντρο κράτησης ακόμη και το φαρμακείο του νοσοκομείου διευκολύνονται και καλύπτουν τις ανάγκες τους με τη συνδρομή του ΚΙΦΑ Δράμας.
Το εργατικό κίνημα οφείλει να στέκεται δίπλα σε τέτοια κινήματα αλληλεγγύης, να τα ενισχύει και να τα δυναμώνει.
Να εξασφαλίζει όσο καλύτερα μπορεί την ομαλή λειτουργία τους και να κινητοποιεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους αλλά και όλους τους πολίτες και εν δυνάμει χρήστες υγείας για τα δικαιώματά τους στην δημόσια και δωρεάν υγεία.
Αντί όμως γι αυτό το Εργατικό Κέντρο Δράμας με μια απόφαση της διοίκησης του και επικαλούμενο λόγους «νομιμότητας» προχωρά σε μία,το λιγότερο άτυχη, απόφαση και αποφασίζει την έξωση του ΚΙΦΑ από το εργατικό κέντρο.
Στη νομιμότητα της ανεργίας, της απελευθέρωσης των απολύσεων, των ατομικών συμβάσεων, της διαθεσιμότητας, της περικοπής των μισθών και των συντάξεων, της επισφαλούς εργασίας το εργατικό κίνημα πρέπει να στέκεται απέναντι και να υπερασπίζεται το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου στην ζωή και την εργασία.
Στις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές, στην εξαθλίωση και την αναξιοπρέπεια που μας οδηγούν, όπλο μας είναι η αλληλεγγύη και η συμμετοχή.
Καλούμε το Ε.Κ. Δράμας να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση έξωσης του ΚΙΦΑ Δράμας και να σταθεί δίπλα στους δοκιμαζόμενους πολίτες του νομού μας και όχι απέναντι.
Στηρίζουμε, είμαστε αλληλέγγυοι και συμμετέχουμε στις δράσεις του ΚΙΦΑ Δράμας και των εθελοντών του προκειμένου να μείνει στον φυσικό του χώρο που δεν πρέπει να είναι άλλος από το Ε.Κ.. Δράμας.
Η διοίκηση