Δ. Κυριαζίδης: Ερωτήσεις & απαντήσεις αναφορικά με τους ανασφάλιστους υπερήλικες και για την ολοκλήρωση εργασιών της κατασκευής των φυλακών Νικηφόρου

DimitrisKyriazidisΣε ανακοίνωση του Βουλευτή Ν.Δ. Νομού Δράμας κ. Δημήτρη Κυριαζίδη για απάντηση που έλαβε, μετά από ερώτηση για τους ανασφάλιστους υπερήλικες, αναφέρονται τα εξής:

Το νυν κυβερνών κόμμα είχε δεσμευτεί για την κατάργηση των διατάξεων που αφορούν στις αυστηρές προϋποθέσεις καταβολής της μηνιαίας σύνταξης στους ανασφάλιστους υπερήλικες, καθώς επίσης και στους συμπολίτες μας, οι οποίοι λόγω χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία αδυνατούν να συνταξιοδοτηθούν.
Παρόλα αυτά, σε απάντησή του το Υπουργείο Εργασίας στην Ερώτηση του Βουλευτή Ν.Δ. Ν.Δράμας κ. Δημήτρη Κυριαζίδη για το ανωτέρω θέμα, αναφέρει ότι ακόμα δεν υπάρχει σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης.
Όσον αφορά τους συμπολίτες μας που έχουν οφειλές σε Ασφαλιστικούς Οργανισμούς και ως εκ τούτου δεν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν από αυτούς, η απάντηση αναφέρει ότι η ανωτέρω παροχή χορηγείται σε όσους έχουν ασφαλιστεί για χρονικό διάστημα που δεν επαρκεί για τη συμπλήρωση των ελάχιστων προϋποθέσεων απονομής σύνταξης.
Δεν δίδεται, δηλαδή, καμία ευθεία απάντηση στο κρίσιμο ερώτημα του Βουλευτή για τους κατ’ ουσίαν ανασφάλιστους υπερήλικες συμπολίτες μας, οι οποίοι λόγω των υψηλών χρεών τους προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς δεν δύναται να τους καταβληθεί η οιαδήποτε σύνταξη. Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται η διάσταση λόγων και έργων των κυβερνητικών κομμάτων, ενώ, δυστυχώς, επαναλαμβάνεται η εγκαινιασθείσα προσφάτως πρακτική των Υπουργών της νυν Κυβέρνησης, άλλα να ερωτώνται και άλλα να απαντούν κατ’ εφαρμογή της αναβαθμισμένης κυβερνητικής πολιτικής του «τι κάνεις Γιάννη; Κουκιά σπέρνω».

Από το γραφείο ενημέρωσης

Η ερώτηση του κ. Κυριαζίδη:

ΑΠ 1027 ΣΥΝΗΜΜΕΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Και οι απαντήση που έλαβε:

ΑΠ 1027 ΣΥΝΗΜΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ (1)

ΑΠ 1027 ΣΥΝΗΜΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ (2)

…………………………………………………….

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νικόλαος Παρασκευόπουλος απαντώντας στην υπ’ αριθμ. 731/12-3-2015 ερώτηση του Αναπληρωτή Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδος Ν.Δ. και Βουλευτή Ν. Δράμας κ. Δημήτρη Κυριαζίδη αναφορικά με το ζήτημα της ολοκλήρωσης των εργασιών κατασκευής των φυλακών Νικηφόρου, πληροφόρησε την Εθνική Αντιπροσωπεία ότι έως και σήμερα έχει ολοκληρωθεί το 90% των προβλεπομένων εργασιών στο κτιριακό συγκρότημα και στον περιβάλλοντα χώρο, περιλαμβανομένων των περιφραγμάτων και των σκοπιών. Οι δε εργασίες κατασκευής του οδικού δικτύου ήδη εκτελούνται, ενώ εκκρεμούν οι εργασίες για τα δίκτυα υδροδότησης με αναμενόμενη ολοκλήρωση τον Ιούλιο τρέχοντος έτους, εφόσον εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες πιστώσεις, οι οποίες δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουν εξασφαλιστεί. Αναφορικά με την εργολαβία του βιολογικού καθαρισμού, οι εργασίες εκτελούνται κανονικά με χρόνο περάτωσης τον τρέχων μήνα. Σε ό,τι δε αφορά την γενικότερη πολιτική και τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης για τον εκσυγχρονισμό του σωφρονιστικού συστήματος, ο κ. Υπουργός, απαντώντας στο σχετικό ερώτημα του κ. Κυριαζίδη, αναφέρεται στα μέτρα που σκοπεύει να αναλάβει η Κυβέρνηση, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι επίκειται η αύξηση του υπηρετούντος προσωπικού. Επισυνάπτεται η σχετική απάντηση.

ΑΠ 1028 ΣΥΝΗΜΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΠ 1028 ΣΥΝΗΜΜΕΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

http://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=2dcf95f9-a45a-4093-a98f-a45d01315223